maandag 17 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Handbalheren sv Conventus leiden kostbare nederlaag

10 februari 2014

ZWIJNDRECHT (9 februari 2014) - Het eerste herenhandbalteam van sv Conventus heeft afgelopen zondag een kostbare nederlaag geleden. Het team leek lange tijd kansrijk tegen mededegradatiekandidaat EDH, maar gaf een mogelijke zege tijdens het laatste kwartier uit handen.

Conventus trof afgelopen zondag in EDH een team dat één plaats boven Conventus stond en onder andere met de Zwijndrechtse club strijd om klassebehoud. Conventus was echter deels gehandicapt doordat het team enkele spelers moest missen, waaronder keeper Leo Biesbroek. Desondanks volgde er een spannende wedstrijd, waarin Conventus veelvuldig tot scoren kon komen, maar door een te zwakke verdediging teveel ballen in eigen doel zag gaan. Na een 15 – 15 stand in de rust kon EDH aanvankelijk een voorsprong van twee punten nemen, welke de in geel/zwart spelende heren volledig wist te dichten tot 19 – 19. Gedurende het laatste kwartier zakte het scorende vermogen van Conventus echter in, terwijl de Delftse tegenstander wel bleef scoren en Conventus’ achterstand tot een 24 – 28 nederlaag uit wist te bouwen.
 
Het hoogst spelende damesteam kreeg zondag de nummer drie in het kampioenschap, Hellas, op bezoek. Ondanks dat de tegenstander vier plaatsen boven Conventus stond, kon het team van coach Connie van der Hoorn toch sterke tegenstand geven. Lange tijd bleef de stand in evenwicht en met een 7 – 9 ruststand leek nog van alles mogelijk. In de tweede helft zakte het Zwijndrechtse spel echter in en bleef het team telkens proberen om op dezelfde manier tot scoren te komen, wat keer op keer niet lukte. Dit gaf de tegenstander de mogelijkheid om uit te lopen, wat Hellas met beide handen aangreep en een groot gat met Conventus wist te slaan. Na zestig minuten speeltijd stond er dan met 12 – 22 ook een groot verlies op het scorebord.
 
Het tweede herenteam deed afgelopen zondag beduidend betere zaken. In een streekderby tegen het Ridderkerk afkomstige Saturnus’72 pakte het team met 25 – 17 een ruime overwinning. Het tweede damesteam verloor daarentegen net als het eerste damesteam met tien punten achterstand, het werd 7 – 17 tegen Atomium’61.

Lees meer over:

nederlaag conventus
Deel dit bericht met je vrienden!