maandag 17 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Bewoner bij Prinsessenpark vraagt gemeente dringend om een Koningsboom te planten

4 februari 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Deze onderstaande brief heeft een bewoner uit de buurt van het Prinsessenpark in Zwijndrecht aan het College van B&W gestuurd, en ze hoopt op een positief antwoord.........

Ze schreef het volgende: "Geacht Gemeentebestuur, College van Burgemeester en Wethouders en Gemeenteraadsleden, vandaag werd, bij ons aan de overkant, aan de oude rode beuk op het speelveldje in het Prinsessenpark euthanasie verleend. Hij is zeker honderd jaar geworden. Wij hebben er 10 jaar van mogen genieten. Met de vernieuwing van het grasveld begon zijn sterven."

"Behalve aan veel dieren verleende de boom ook onderdak aan veel kabouters. Alle kabouters staan in een kring om de boom heen, te huilen. We hebben met al onze kleinkinderen de kabouters vaak bezocht".

"Nu hebben wij hen aangeboden om bij ons in de tuin te komen wonen. Wij hebben een dikke eik en een grote prunus in de tuin. En we hebben toegezegd om aan u te vragen of er in het Prinsessenpark een Koningsboom geplaatst kan worden op de plek van de kabouterboom".

"Als er ergens in Zwijndrecht een koningsboom voor Koning Willem Alexander kan komen dan toch wel in het Prinsessenpark", aldus deze bewoner.

Deel dit bericht met je vrienden!