maandag 17 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Opbrengst collecte Bethelkerk van € 1200,- voor 'Bij Bosshardt'

3 februari 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - 'Bij Bosshardt' in Zwijndrecht is een ‘huiskamer van de buurt’ en gevestigd aan de Helmerstraat 27. Een ontmoetingsplek voor bewoners uit de omgeving en een initiatief van het 'Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg'.

De Bethelkerk is enthousiast over dit initiatief. Daarom hebben zij de opbrengst van hun Volkskerstzang geheel beschikbaar gesteld voor 'Bij Bosshardt'.

De Volkskerstzang is een traditie van de Bethelkerk van meer dan 30 jaar en welke onder de verantwoordelijkheid van de Taakgroep Missionair Werk valt. De opbrengst van december 2013 is een flink bedrag. Anneke de Rhoon en Annet van Willigen van de Taakgroep Missionair Werk van de Bethelkerk hebben vrijdag 31 januari 2014 de cheque van € 1200,- aan Margreet den Ouden, medewerker Bij Bosshardt, en Marco Oudshoorn, projectleider Bij Bosshardt overhandigd. 

Marco Oudshoorn: “We zijn erg blij met deze cheque en willen hiermee onder andere de tuin mooi aankleden en voorzien van tuinmeubelen. Zo kunnen we ook buiten, in het voorjaar, een fijne plek bieden voor buurtbewoners om elkaar te ontmoeten”.

Het Leger des Heils wil met Bij Bosshardt  een huiskamerfunctie in de buurt vervullen. Buurtbewoners hebben vaak behoefte aan een ontmoetingsplek en vinden het fijn om iets voor elkaar te kunnen betekenen. In de ‘huiskamer van de buurt’ kan dat. Er is ruimte om gezamenlijke activiteiten in en met de buurt te bedenken en vorm te geven. Dit is in overeenstemming met het gedachtegoed van Majoor Bosshardt en daarom zijn de huiskamers ook naar haar vernoemd.

De medewerkers van Bij Bosshardt staan open voor hulpvragen, maar hebben ook tijd voor een praatje. Ze kunnen buurtbewoners ondersteunen met het organiseren van activiteiten, zoals bijvoorbeeld een kindermiddag, huiswerkbegeleiding, een cursus of een sportieve bijeenkomst

Vanaf donderdagochtend 6 februari start om 9.30 uur een Alpha-cursus. Samen ontbijten, andere mensen ontmoeten en samen praten over God.
Iedereen is van harte welkom, aanmelden kan via 078-6120646 of via de mail margreet.den.ouden@legerdesheils.nl

Deel dit bericht met je vrienden!