Handbaldames sv Conventus geven zege in slotseconden uit handen

27 januari 2014 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Zwijndrecht (26 januari 2014) – De handbaldames van sv Conventus leken afgelopen zondag lange tijd op weg te zijn naar de overwinning op HVOS, maar gaven in de allerlaatste minuut een voorsprong van twee punten uit handen. Een schrale troost voor het team was nog wel dat de strijd in een gelijkspel eindigde.

Het thuisspelende Conventus ging de wedstrijd in als ‘underdog’, tegenstander HVOS stond namelijk drie plaatsen hoger in het kampioenschap. Al snel werd echter duidelijk dat het een spannende wedstrijd zou worden, met beide teams die aan elkaar gewaagd bleken te zijn. In de eerste helft namen de onderlinge spanningen al snel toe en leek HVOS met twee punten voorsprong de rust in te gaan, maar uiteindelijk zorgden twee doelpunten van Conventus voor een 7 – 7 gelijke stand.

Ook in de tweede ging de strijd gelijk op, maar twee doelpunten in de laatste vijf minuten bracht Conventus op een relatief comfortabele voorsprong van twee punten. Met 1,5 minuut op de klok leek de Zwijndrechtse club op weg te zijn naar de overwinning, maar doelpunten met zestig en twintig seconden op de klok bracht beide teams weer op gelijkte hoogte en eindigde de wedstrijd in een 13 – 13 gelijkspel.

Het eerste herenteam speelde zondag eveneens tegen HVOS, dat de tweede plaats in het kampioenschap bezette. Na eerder dit seizoen bijna te hebben gestunt tegen de ongeslagen nummer één in het kampioenschap konden de Zwijndrechtse heren weinig tegen HVOS inbrengen en verloren met een ruim verschil.

Waar de eerste teams het afgelopen weekend niet af wisten te maken, slaagden beide tweede teams er zondag wel in om de volle punten te pakken. Het tweede damesteam versloeg DES’72 met 11 – 9, terwijl Conventus Heren 2 eveneens Des’72 de baas waren en hun tegenstander met een 26 – 21 nederlaag terug naar Papendrecht stuurden.