Joop Hoogvorst door burgemeester Schrijer in het zonnetje gezet

25 januari 2017 door Hennie van der Zouw
Joop Hoogvorst door burgemeester Schrijer in het zonnetje gezet

ZWIJNDRECHT - Donderdag 19 januari 2017 overhandigde burgemeester Dominic Schrijer een mooie bos bloemen en een attentie aan Joop Hoogvorst, bewoner uit de wijk Heer Oudelands Ambacht, om hem te bedanken voor zijn enorme inzet op het gebied van social media.

Joop heeft sinds 2014 een Facebookpagina 'Zwijndrecht en omstreken'. Hiermee informeert hij dagelijks zijn medemens over actuele lokale gebeurtenissen en bijzonderheden.

Facebookpagina
Joop vertelt hoe hij ooit is begonnen met de start van de Facebookpagina. "In 2014 verloor ik helaas mijn baan. Het lukte me vervolgens niet om ander werk te vinden. In dat jaar ben ik gestart met de Facebookpagina 'Zwijndrecht en Omstreken'. Op dat moment wist ik niet dat mijn pagina dagelijks zoveel bekeken zou gaan worden.

Een succes is dit initiatief wel te noemen, op dit moment heeft de Facebookpagina 'Zwijndrecht en Omstreken', namelijk al meer 5000 likes ontvangen." Steeds meer mensen uit Zwijndrecht en directe omgeving bezoeken dagelijks deze facebookpagina om het plaatselijke nieuws dat Joop plaatst te volgen.

Leuk om te doen
Dagelijks plaatst Joop informatie op de facebookpagina. Steeds meer mensen sturen hem informatie toe om op te pagina te plaatsen. Hier is hij heel blij mee. "hoe meer hoe beter" zegt hij. "Zodat ik zoveel mogelijk nieuws met mensen kan delen. Ik zoek zelf ook altijd naar nieuws en heb hiervoor inmiddels een aardig netwerk opgebouwd.

Ik bezoek ook regelmatig initiatieven zoals bijvoorbeeld een evenement of een jubileum of opening van een winkel. Ik maak hier mooie foto's van met een begeleidende tekst en plaats dit op mijn Facebook pagina. Natuurlijk lukt het mij niet om alles te bezoeken, dus ik hoop dat mensen mij informatie blijven toesturen, zodat ik dit weer kan delen.

Het kost me behoorlijk veel tijd iedere dag om de pagina bij te houden, maar ik vind het erg leuk om te doen om zo contact te hebben met mijn medemens. Ik vind het ook erg fijn dat mensen reageren op mijn berichten. Ik krijg namelijk veel positieve reacties. Dat doet me toch wel erg goed, hier krijg ik weer energie van om door te gaan.
 
Ik heb er bewust voor gekozen om het heel laagdrempelig te houden, geen sensatie artikelen, maar gewoon een manier om van alles en nog wat met elkaar te delen, zodat we dagelijks allemaal kunnen zien wat er hier in Zwijndrecht allemaal gebeurd en te beleven is."

Website met presentaties ondernemers
"De facebookpagina bijhouden doe ik belangeloos en dit wil ik ook blijven doen. Maar een mens moet natuurlijk ook leven. Daarom ben ik naast de Facebookpagina een website begonnen: www.zwijndrecht.info Deze inmiddels druk bezochte website geeft lokale ondernemers de mogelijkheid om zich tegen een betaalbare prijs te presenteren door middel van een advertentie of artikel om de mensen in de omgeving goed te kunnen bereiken.

Voor bewoners is dit een interessante website om te bezoeken en om te zien wat de lokale bedrijven te bieden hebben. Daarnaast staan er ook allerlei leuke en interessante berichten over activiteiten in Zwijndrecht op de website".

Niet op de voorgrond
"Ik ben eigenlijk altijd bewust de man op de achtergrond gebleven, ik hoef niet persé op de voorgrond te staan", zegt Joop. Het gaat tenslotte niet om mij maar om alle activiteiten en gebeurtenissen in Zwijndrecht te laten zien. Maar nu moet Joop er toch echt aan geloven. Met dit bezoek van de burgemeester om hem te bedanken voor zijn inzet komt hij met naam en toenaam en foto in de krant en natuurlijk op social media. Hij merkt op dat er wel steeds meer mensen zijn die hem herkennen en aanspreken als hij weer ergens 'opduikt' in Zwijndrecht bij een festival of officiële opening. En dit vindt hij stiekem toch wel heel erg leuk.

Bent u ook benieuwd wat Joop dagelijks allemaal plaatst?  Kijk dan eens op Facebook "Zwijndrecht en Omstreken" of de website www.zwijndrecht.info

Bewoner in het zonnetje
De gemeente Zwijndrecht is gestart met de actie 'Bewoner in het zonnetje'. Iedere maand bezoeken zij een bewoner die zich belangeloos inzet om de buurt te verfraaien. Deze bewoner bedanken zij met een mooie bos bloemen. Kent u zo'n bewoner of bewoonster laat dit dan aan de gemeente weten.

Wilt u ook iets doen?
Wilt u zich inzetten voor uw buurt, neem dan contact met de gemeente op. Ook als u iemand kent die een bloemetje verdient voor zijn of haar inzet horen zij dit graag van u. U kunt hen bereiken via wijkbureau@zwijndrecht.nl  of 078 770 37 05

Foto © Joop Hoogvorst

Bijschrift: Joop Hoogvorst ontvangt een bos bloemen en een attentie van burgemeester Dominic Schrijer voor zijn inzet op het gebied van social media.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.