Handbaldames sv Conventus kunnen niet voortbouwen op eerdere zege

02 december 2013 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Na een week eerder de eerste punten van de competitie te hebben gepakt tegen het Haagse Hermes, is het team er afgelopen zondag niet in geslaagd om ditzelfde kunstje te herhalen tegen het eveneens Haagse Hellas.

Met in Hellas een tegenstander die drie plaatsen boven Hermes stond, wisten de Zwijndrechtse dames dat het een moeilijkere wedstrijd zou worden als de wedstrijd van een week eerder, welke nipt met 15 – 14 gewonnen werd. In de eerste helft kon Conventus aanvankelijk het de tegenstander nog moeilijk maken, maar uiteindelijk liep het team voor rust wel een achterstand op van vijf punten.

Vanaf het beginsignaal van de tweede helft kreeg Conventus het moeilijker om tot scoren te komen. Ondanks dat het in geel/zwart spelende team er vol voor bleef gaan, was het niet opgewassen tegen het sneller spelende en balvaste team van Hellas. Het gevolg was dat de achterstand verder opliep, tot uiteindelijk een 26 – 13 nederlaag.

Het damesteam van Conventus was het enige seniorenteam dat afgelopen weekend in actie kwam, alle andere teams waren vrij.