woensdag 20 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Burgemeester bezoekt jongerencentrum Mikado in de wijk Centrum

20 november 2013 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - De 100ste ontmoeting is inmiddels geweest, maar de burgemeester blijft ontmoetingen hebben met inwoners, ondernemers en lokale organisaties. Op 15 november bracht hij een bezoek aan de wijk Centrum. Op de fiets verkende de burgemeester de verschillende delen van de wijk. Nadat de burgemeester uitleg had gekregen over het Steunpunt van Trivire aan het Tomatenplein kreeg hij een toelichting op de renovatie van de woningen aan het Tomatenplein en de Veilingdreef.

Tegelijkertijd constateerde hij, dat de gemeente nog wel wat te doen heeft op het gebied van bestrating en groen. Op weg naar de Anna Paulownastraat nam de burgemeester kennis van de grote belangstelling van bewoners en ondernemers om mee te werken aan de reconstructie van de Burgemeester de Bruïnelaan en de Lindelaan Oost. Dit biedt ook een kans om het authentieke karakter van de laan te versterken. Dat de ruimte voor speelplekken in Centrum schaars is was de burgemeester al bekend.

Op bezoek bij Swikker Sport liet hij zijn gedachten gaan over de mogelijkheden voor activiteiten op het pas gesaneerde terrein naast de sportschool.

Dit zou prima gecombineerd kunnen worden met activiteiten in jongerencentrum Mikado en muzikantencentrum Diverzity. Een aantal jongeren en medewerkers van Diverz leidden de burgemeester rond en informeerden hem over de activiteiten met en voor jongeren. Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding en lunch in het Julia Woongebouw van Gemiva. De burgemeester was onder de indruk van de woonruimte, die speciaal voor verstandelijk gehandicapten is ontwikkeld. Woonruimte die, aldus de burgemeester, iedereen zou moeten hebben.

Beeldverslag online
Wilt u weten met wie de burgemeester nog meer heeft kennisgemaakt? Kijk dan op www.zwijndrecht.nl voor een beeldverslag van alle ontmoetingen.

Zie ook:

Lees meer over:

veilingdreef mikado tomatenplein
Deel dit bericht met je vrienden!