zondag 28 november 2021

Alles over Zwijndrecht

Wie maakt een portret van de koning?

19 november 2013 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Gemeente Zwijndrecht zoekt deelnemers aan portretwedstrijd

De gemeente Zwijndrecht zoekt voor de raadzaal van het gemeentehuis een nieuw portret van koning Willem-Alexander in de vorm van een kunstwerk. Daarom wil de gemeente iedereen in Zwijndrecht die betrokken is bij kunst de gelegenheid geven om zo’n portret te maken. Tekeningen, schilderijen, gouaches, aquarellen, (eventueel bewerkte) foto’s of ander kunstwerken van het portret van de koning kunnen tot 10 januari 2014 worden ingeleverd. Een jury onder leiding van burgemeester Dominic Schrijer bepaalt welk kunstwerk uiteindelijk in de raadzaal komt te hangen.

Expositie
De ingezonden kunstwerken komen in bruikleen van de gemeente en worden van 13 januari tot 15 februari 2014 geëxposeerd in het atelier van het gemeentehuis aan de Burgemeester de Bruïnelaan 45 in Zwijndrecht. Het atelier zal in die periode op maandag en donderdag 13.00 uur tot 14.00 uur zijn geopend, zodat belangstellenden de inzendingen kunnen bezichtigen.

Winnaar
De jury beoordeelt in februari alle werken en kiest één werk dat als officieel portret in de raadzaal komt te hangen. De jury bestaat uit burgemeester Dominic Schrijer en de raadsleden Iekje Berg, Robert Kreukniet, Chris Moorman en René van den Berg. Op 4 maart 2014 maakt de jury tijdens de gemeenteraadsvergadering de winnaar bekend.

Voorwaarden
Voor de portretwedstrijd gelden bepaalde voorwaarden. Deze staan op www.zwijndrecht.nl.

Lees meer over:

gemeentehuis koning portret
Deel dit bericht met je vrienden!