woensdag 20 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Leerlingen DevelsteinCollege maken kerstpakketten voor de voedselbank

15 november 2013

ZWIJNDRECHT - Leerlingen van het DevelsteinCollege ondersteunen de voedselbanken van Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. De komende maanden worden leerlingen van het DevelsteinCollege bewust gemaakt van de belangrijke rol die de voedselbank heeft in het leven van een groot aantal mensen.

Roos Holtmark en Ilona Muller, leerlingen van havo 5, maken een voorlichtingsfilm om medeleerlingen te enthousiasmeren voor dit goede doel.  Ook spelen zij een belangrijke rol bij de coördinatie van de actie richting alle betrokkenen van de school.

Opzet
Alle Develsteinleerlingen zetten zich in om zoveel mogelijk producten in te zamelen waarmee kerstpakketten worden samengesteld voor de vaste bezoekers van de voedselbank Zwijndrecht. Met deze producten vullen de leerlingen vervolgens 120 kerstpakketten die zij op 13 december (ruim voor de kerst) overhandigen aan de voedselbank. De voedselbank H.I.Ambacht heeft vooral behoefte aan losse producten, zoals wasmiddel en koffie. Leerlingen en medewerkers bundelen de komende weken hun krachten om ook zoveel mogelijk van deze producten in te zamelen.

Profielwerkstuk
Ilona Muller bedacht samen met Roos Holtmark dat zij, in het kader van het profielwerkstuk dat leerlingen in de examenklassen maken, ondersteuning wilden bieden aan de actie voor een goed doel (een jaarlijkse traditie van de school). Zij zochten contact met de commissie Goed Doel van het DevelsteinCollege en vonden zich direct in het gekozen goede doel: de Voedselbank. ,,Ik heb nooit geweten dat ook in Zwijndrecht armoede is en vindt het best heftig dat er ook hier 120 pakketten uitgedeeld worden” zegt Ilona Muller. ,,Het is goed om te weten dat alles wat wij normaal vinden niet voor iedereen vanzelfsprekend is.” Ilona en Roos hebben een flink aandeel in de organisatie van de actie en zijn vastbesloten om het tot een succes te maken.

Vorig jaar zetten de leerlingen van het DevelsteinCollege zich met groot succes in voor de Stichting Make-A-Wish en werd bijna EUR. 25.000 opgehaald. Het DevelsteinCollege wil met de goede doelenacties leerlingen er bewust van maken dat gezondheid en welvaren niet vanzelfsprekend is.

Over de voedselbank
In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door hen tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Om de klanten van voldoende eten te kunnen voorzien, werkt de Voedselbank samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgen zij er voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast.
 

Lees meer over:

develstein make-a-wish
Deel dit bericht met je vrienden!