Handbaldames sv Conventus gaan strijdend ten onder tegen Roda’71

11 november 2013 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus hebben afgelopen zondag tegenstander Roda’71 sterke tegenstand gegeven, maar kwamen bij het eindsignaal uiteindelijk enkele doelpunten tekort voor de overwinning. Het eerste herenteam van de Zwijndrechtse vereniging kon geen vuist maken tegen Ventura.

Na twee weken eerder de eerste zaalwedstrijd ruim te hebben verloren, trof Conventus in Roda’71 de (na twee gespeelde wedstrijden) koploper. In de beginfase van de wedstrijd werd het team al vlug op een 3 – 6 achterstand gespeeld, maar mede als gevolg van het zeer fysieke verdedigwerk van de tegenstander kreeg het team veelvuldig strafworpen en zo de kans om zelfs tot 6 – 6 terug te komen. Een 6 - 7  ruststand werd gevolgd door een periode waarin het spel bij Conventus weer inzakte, totdat het team halverwege de tweede helft feller begon te spelen en het gat weer volledig wist te dichten. In een poging om op voorsprong te komen nam het team echter teveel risico en zag zo de bal enkele malen het verkeerde doel in gaan, met een 13 - 18 eindstand als gevolg.

Ook Conventus Heren 1 kreeg direct een sterke tegenstander: Ventura. Het sterk verjongde team bleek al vroeg in de wedstrijd nog niet te zijn opgewassen tegen het fysiek veel sterkere Ventura. Pas aan het eind van de tweede helft begon het team vat te krijgen op de tegenstander, maar met een 8 – 18 stand in de rust was het verschil al gemaakt. Gedurende de tweede helft zou de strijd gelijker op gaan, waarbij Ventura slechts drie maal meer het doel wist te treffen dan zijn Zwijndrechtse tegenstander. Na zestig minuten speeltijd stond er een 18 – 31 verlies voor Conventus op het bord.

Ook de tweede teams konden zondag geen punten pakken, het tweede heren- en tweede damesteam verloren beiden hun wedstrijden.