woensdag 20 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Publiekscampagne 'Geef inbrekers geen kans' van start

4 november 2013 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Op vrijdag 1 november 2013 is de publiekscampagne “Geef inbrekers geen kans” van start gegaan. Met deze campagne willen politie en gemeente inwoners van Zwijndrecht waarschuwen voor woninginbraken tijdens de donkere maanden. In deze maanden neemt het aantal woninginbraken meestal toe. U kunt hier ook wat aan doen door anti-inbraak maatregelen te nemen. 
 
De komende zes weken wordt het publiek geattendeerd op het belang van het tegengaan van woninginbraken. Dit gebeurt via spandoeken langs de belangrijkste toegangswegen van Zwijndrecht, posters, flyers, informatie in Stadsnieuws en social media. Doel is inwoners te informeren over de maatregelen die men zelf kan nemen om de kans op een inbraak te verkleinen en wat te doen bij verdachte situaties.
 
Startsein
Burgemeester Dominic Schrijer gaf samen met de politie het startsein voor de campagne door de onthulling van een spandoek bij het gemeentehuis. De boodschap is helder: ‘Bel 112, daar pak je inbrekers mee’ en ‘Geef inbrekers geen kans’. Schrijer: “Het is belangrijk dat inwoners van Zwijndrecht prettig wonen in hun buurt. Veiligheid speelt hierbij een belangrijke rol. Samen met de politie spannen we ons in om het aantal woninginbraken omlaag te krijgen. En daar hebben we oplettendheid en hulp van onze inwoners bij nodig.

Mensen kunnen zelf een aantal eenvoudige maatregelen treffen. Denk aan verlichting aanlaten, ook als u niet thuis bent; deuren en ramen op slot en nooit zo maar open te doen voor onbekenden. Hondenbezitters vragen we extra alert te zijn op verdachte situaties en deze te melden bij de politie. Gezamenlijk kunnen we ervoor zorgen dat het aantal woninginbraken in Zwijndrecht omlaag gaat. “

1 dag niet
De campagne wordt op 11 december afgesloten door de burgemeester. De wijze waarop dit gebeurt wordt op dit moment nog uitgewerkt. De datum van 11 december is door een groep burgers uitgeroepen tot 1dagniet. Het streven is er op gericht om dan één dag zonder woninginbraken te hebben. Meer informatie hierover is te op www.1dagniet.nl

Lees meer over:

inbraak campagne
Deel dit bericht met je vrienden!