zondag 24 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

90 jaar ondernemen in Zwijndrecht

21 oktober 2013 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - "In Nederland geldt bescheidenheid als een deugd. We zijn terughoudend en beleefd. In Zwijndrecht vallen we daarbinnen zelfs op door onze bescheidenheid en als het dan economisch moeilijke tijden zijn, spreken we uit maar even niet teveel te willen opvallen.

Dat siert. Ondernemers in Zwijndrecht zijn de stille kracht achter de lokale economie en de samenleving. We vallen niet op, maar sommige bestaan wel zo maar ‘ineens’ 90 jaar. Een buitengewone prestatie.

Dat gaat natuurlijk niet vanzelf. De bijzonder combinatie van hard werken, doorzetten, en continu enorm innoveren leidt er dan toch toe dat je als organisatie zoveel jaren bestaat. De families Verkerk, Hoogvliet, Pijl en Van Drimmelen hebben dat gerealiseerd. Van harte gefeliciteerd!

Ogenschijnlijk hebben die 90 jaar geen waarde voor de huidige economie. Ze zijn vandaag de dag even kwetsbaar als alle andere ondernemingen in deze moeilijke tijden. De behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Maar er is toch iets moois aan de hand.

Als je zo lang als ondernemer in de markt bent, heb je wel een schat aan ervaring opgebouwd, heb je lef en heb je de steun van vele mensen in de Zwijndrechtse samenleving. Iedereen kent wel iemand, die nu of lang geleden, bij deze bedrijven heeft gewerkt. Een vriend, een buurman, misschien een achterneef of een opa. Als je zo lang bestaat, is je geschiedenis verbonden met de geschiedenis van Zwijndrecht en de mensen die er wonen. Dat is waardevol en heeft betekenis.

Dan is het goed om terug te kijken en te zien hoe de levensloop vanaf 1923 is geweest. De expositie die afgelopen weken in het gemeentehuis was te zien, laat met mooie foto’s en anekdotes zien hoe deze bedrijven door de hele geschiedenis continu hebben geïnnoveerd, risico’s hebben gelopen en hebben doorgezet. Indrukwekkend.

Ondernemen gaat nu eenmaal met opwaartse en neerwaartse perioden, maar altijd is er weer dat vertrouwen in de toekomst, de veerkracht en het geloof.

De Ondernemersvereniging is trots op deze vier prachtige bedrijven en feliciteert ze van harte met hun 90 jarig bestaan. We zijn even trots op al die andere prachtige bedrijven in Zwijndrecht, groot en klein, jong en oud. Daarom nodigen we die ondernemers uit op onze bijeenkomst op 5 november in LOC@ om samen te praten over de successen, de dalen en de toekomst die voor ons ligt."

Aldus de Ondernemersvereniging Zwijndrecht (OVZ)

Lees meer over:

expositie ondernemen
Deel dit bericht met je vrienden!