zaterdag 16 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Opening Integraal Kind Centrum

2 oktober 2013 (door Paul Schrandt)

ZWIJNDRECHT - Burgemeester Dominic Schrijer opende woensdag het eerste integrale kindcentrum van Zwijndrecht. In het integrale kindcentrum staan de kinderen en hun ouders centraal. Kinderopvang en onderwijs zijn zo op elkaar afgestemd dat er een pedagogische doorgaande lijn is voor kinderen vanaf 2,5 jaar totdat ze naar de middelbare school gaan. Openbare basisschool De Dolfijn en Yes! Kinderopvang zijn twee jaar geleden met de ontwikkeling hiervan gestart. Tijdens de opening werden de naam en het logo onthuld.

Dolfijn en Yes! openen integraal kindcentrum
Aan de Laurensvliet in Zwijndrecht werken openbare basisschool De Dolfijn en Yes! 
Kinderopvang op een bijzondere manier samen. Onderwijs en opvang (peuterspeelgroep en BSO) vinden plaats in een integraal kindcentrum. Kinderopvang en onderwijs zijn zo op elkaar afgestemd dat de kinderen één klimaat ervaren, of ze nu op school zitten of op de opvang zijn. 
Een klimaat dat uitgaat van talentontwikkeling, maatwerk voor ieder kind en verbonden zijn met ouders en buurt. Op 2 oktober vindt de opening plaats en onthullen we de naam van het integrale kindcentrum aan de Laurensvliet in Zwijndrecht. 
 
Duurzame samenwerking 3Primair en Yes! Kinderopvang
Op meer dan tien locaties werken de basisscholen van 3Primair en Yes! Kinderopvang dagelijks met elkaar samen. Ze hebben daarin als gezamenlijk uitgangspunt dat kinderen hun talenten moeten kunnen ontdekken en ontwikkelen, zowel op school als tijdens de opvang. 
Een intensieve en langdurige samenwerking tussen school en kinderopvang zorgen voor meer rust en stabiliteit en betere ontwikkelmogelijkheden. Naast de voordelen voor de kinderen zien 3Primair en Yes! Kinderopvang ook praktische kansen bijvoorbeeld op het gebied van personele inzet, aanbod van activiteiten, één aanspreekpunt voor ouders en koppeling van ondersteunende diensten. Daarom zijn 3Primair en Yes! Kinderopvang de weg naar een duurzame samenwerking ingeslagen. We zijn trots op het nu al behaalde resultaat: het eerste integrale kindcentrum van Zwijndrecht! 
 
Integraal kindcentrum 
Het nieuwe integrale kindcentrum wil uitblinken in taal, rekenen en lezen en is nog volop in ontwikkeling. Dagelijks werken we aan het uitbreiden en optimaliseren van de samenwerking binnen het kindcentrum waar kinderen en ouders centraal staan. De kinderen leren, spelen, ontwikkelen zich en ontmoeten elkaar op alle momenten van de dag in het kindcentrum. Daar vinden ze een veilige, vertrouwde en uitdagende basis waar onderwijs en opvang naadloos op elkaar aansluiten. Het integrale kindcentrum heeft een pedagogische doorgaande lijn voor kinderen vanaf 2 jaar totdat ze naar de middelbare school gaan. Het integrale kindcentrum moet aanvoelen als een eenheid waar partijen vanuit hun eigen deskundigheid een uitermate hoge kwaliteit bieden en vanuit een gezamenlijke visie doen waar ze goed in zijn.
Deel dit bericht met je vrienden!