Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Snoeicursus op volkstuincomplex

30 september 2013 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Op het volkstuinen complex in Zwijndrecht werd afgelopen zaterdag 28 september weer de jaarlijkse fruitbomen snoeicursus gegeven. Henk van Toor was weer bereid gevonden om voor belangstellenden een snoeicursus te geven. Het goed snoeien van een fruitboom draagt bij tot een vruchtbare groei en bloei van de boom. Voor veel mensen is dit geen eenvoudige klus. Het vraagt enige kennis en vaardigheid. 

Henk van Toor heeft deze middag uitleg gegeven over hoe een en ander moet gebeuren. Naast eerst een theoretische verhandeling gegeven te hebben over het snoeien, heeft hij aansluitend laten zien hoe hij bij het snoeien van een boom te werk gaat. 

De snoeicursus werd op zaterdagmiddag 28 september 2013 van 13:00 uur tot ca. 15.00 uur gegeven op het Zwijndrechtse volkstuincomplex.

Lees meer over:

volkstuinen snoieen
Deel dit bericht met je vrienden!