Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Handbalheren SV Conventus pakken overwinning na spannende strijd

30 september 2013 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - De handbalheren van Conventus hebben afgelopen zondag de volle punten gepakt in een wedstrijd tegen de Rotterdamse Meeuwen. Het team bleef er tijdens de eindfase van de wedstrijd vol voor gaan en sloeg daar een gat die voldoende was voor de zege. De handbaldames van de Zwijndrechtse club kenden een minder succesvolle wedstrijd, ze verloren van SOS-Kwieksport.

Met de Meeuwen als tegenstander leek Conventus realistische kansen te hebben op de overwinning, maar duidelijk was wel dat het een spannende strijd zou worden. Het team begon echter direct goed aan de wedstrijd en nam direct een voorsprong, welke uit zou groeien tot drie punten. Deze voorsprong zou voor rust slinken tot een 11 - 10 stand, waarna de Meeuwen in de tweede helft zelfs een kleine voorsprong namen.

Lange tijd zag het er naar uit dat het een spannende eindfase zou worden, totdat Conventus in het laatste kwartier goed samen begon te spelen. Vooral gebruik makend van de verjonging binnen het team wisten de Zwijndrechtse heren veelvuldig te scoren, waarmee ze enkele punten los kwamen te staan van de tegenstander. De zege zou vanaf dat moment niet meer in gevaar komen, met een 26 – 23 zege als resultaat.

De dames van Conventus troffen in SOS-Kwieksport een tegenstander die net een maatje te groot was, wat ook snel in de wedstrijd bleek. Het team, waarbij de verjonging ook duidelijk zichtbaar was, kwam al snel op achterstand en keek met rust al tegen een 5 – 9 tussenstand. In de tweede helft zag het team de achterstand nog verder groeien, mede door meerdere break-outs van de tegenstander. Het team verloor uiteindelijk met 11 – 19.

Ook de tweede teams van Conventus konden zondag geen punten aan hun totaal toevoegen; het tweede damesteam verloor van MOK met 18 – 8, terwijl Conventus Heren 2 met 27 – 15 de meerdere moest erkennen in DES’72.
 
Foto-credit: Harry de Rooij / sv Conventus

Lees meer over:

handbal sc conventus
Deel dit bericht met je vrienden!