Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Winst voor Albatros 2 en eerste punten voor A1

30 september 2013 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT -  Op de mooie zonnige zaterdag werden verschillende punten gepakt, maar helaas niet door het eerste team van Albatros in de wedstrijd tegen Sporting Trigon 1. Albatros speelde een goede eerste helft, waarbij aanvoerder Leon Teunissen zijn zuivere schot hervonden had. In die goede fase kwam Albatros met 8-4 voor. In de tweede helft zakte het spel van Albatros behoorlijk in en werd er ruim een kwartier niet gescoord. De Leidse tegenstander kwam langszij en op voorsprong. Ondanks een aantal wissels kon Albatros het tij niet meer keren: 12-15.

De wedstrijd van het tweede liet een half uur op zich wachten doordat tegenstander TOP/ Wereldtickets.nl vertraagd was in het verkeer. De wedstrijd startte hierdoor enigszins onrustig. Het duurde even voordat Albatros opgang kwam, maar was daarna zonder twijfel het sterkere team. Met een overtuigende 20-10 stuurde zij hun tegenstander met lege handen terug naar Sassenheim. Albatros 2 behoudt hiermee haar positie als ongeslagen koploper.
 
Albatros A1 haalde afgelopen zaterdag de eerste overwinning binnen. Bij rust stond A1 6-0 voor op KCC/Delta Logistiek A2, maar zag toen haar tegenstander terugkomen tot 6-4. Thomas Marquart scoorde de belangrijke 7e treffer, die achteraf gezien die winst heeft bepaald. De laatste tien minuten was het nog wel sidderen, maar met een eindstand van 9-7 kan A1 de eerste punten in haar zak steken. Ook het harde werk van Albatros 3 werd beloond. In Oud-Beijerland speelde het derde een goede pot tegen Korbatjo 2. Albatros wist met een voorsprong van twee punten de winst van 8-10 naar het thuisfront te slepen.
 
Voor Albatros 4, A2 en B1 was het een minder succesvolle dag. Het vierde reisde af naar Zeeland, maar keerde met lege handen terug naar huis. Het scorende vermogen bleef uit, waardoor tegenstander ONDO er met de winst van 9-6 van door ging. A2 verloor nipt met slechts een doelpunt verschil van Maassluis A1. In de wedstrijd van Albatros B1 tegen Valto B1 werd een hoop gescoord, maar wist B1 haar tegenstander niet bij te blijven: 11-15.

Lees meer over:

korfbal albatros
Deel dit bericht met je vrienden!