Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Gemeente vervangt houten bruggen

25 september 2013 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Op maandag 30 september start de gemeente met het vervangen van vijf houten bruggen. Het gaat om twee bruggen aan de Goeman Borgesiussingel, twee bruggen in het Munnikepark, één brug aan de Symfonie. Diverse onderdelen van deze bruggen zijn dusdanig versleten dat herstelkosten niet langer meer opwegen tegen de vervangingskosten.

De bruggen worden in duurzame materialen uitgevoerd. De brugleuningen die worden toegepast, worden geleverd met het FSCkeurmerk en de brugdekken worden uitgevoerd in composiet materiaal. Het grote voordeel van composiet is, dat het zeer slijtvast is, redelijk hoge lasten kan dragen en zeer onderhoudsvriendelijk is. De te verwachten levensduur van de brugdekken bedraagt 60 jaar.

Planning
De bruggen worden gefaseerd uitgevoerd. Er wordt in de week van 30 september begonnen met de vervanging van de twee bruggen in het Munnikepark en de brug in de Symfonie. De tweede week van oktober zijn de twee bruggen aan de Goeman Borgesiussingel aan de beurt. Een derde exemplaar komt te vervallen. De reden hiervoor is, dat de brug nauwelijks gebruikt wordt en de aanleg- en beheerkosten hoog zijn.

Lees meer over:

munnikepark symfonie
Deel dit bericht met je vrienden!