Monday 20 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Opmars in tweede helft onvoldoende voor de handbalheren sv Conventus

23 september 2013 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - De handbalheren van sv Conventus hebben zondag tijdens de tweede helft van de wedstrijd tegen Foreholte laten zien wat ze in hun mars hebben. Het spel van het spel liep in de eerste helft echter totaal niet, waardoor Conventus teveel achterstand op had gelopen en zo met vier punten verschil verloor.

Conventus trof in Foreholte een team van ongeveer gelijke sterkte, waardoor de verwachting was dat het een spannende strijd zou worden. In de eerste helft bleek dit echter niet uit te komen; het team had problemen om door de verdediging heen te komen, was ongelukkig met de afronding en kreeg meerdere break-outs tegen. Dit resulteerde in een teleurstellende 12 – 5 stand met de rust.

Het team liet zich echter niet kisten en koos er voor om er in de tweede helft vol voor te gaan. Al snel slonk de achterstand, maar op het moment dat het team tot twee punten achterstand terug was gekomen ontstond er frustratie over het niet altijd correcte verdedigen door de tegenstander, waardoor er twee spelers voor twee minuten uit het veld werden gestuurd. Vanaf dat moment kon het team de achterstand niet meer verder goedmaken en verloor het met 21 – 17.

Ook de tweede teams van Conventus konden zondag niet winnen, het tweede damesteam verloor met 9 – 4 van Saturnus, terwijl Conventus Heren 2 met 15 – 38 de meerdere moest erkennen in Atomium. Het eerste damesteam was afgelopen weekend vrij.

Lees meer over:

korfbal conventus
Deel dit bericht met je vrienden!