Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Praktijkonderwijs Zwijndrechtse Waard officieel van start

20 september 2013 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - De nieuwe nevenvestiging van De Sprong, een school voor praktijkonderwijs in Zwijndrecht, is vrijdag 20 september 2013 officieel geopend. Eerstejaars leerlingen van de school maakten een symbolische SPRONG naar de nieuwe vestiging door een met papier verzegelde ingang. Bart van Noordenne, directeur praktijkonderwijs en de wethouders Gerard Slotema (Zwijndrecht) en Michiel van der Vlies (Hendrik-Ido-Ambacht) gaven bij de opening te kennen erg blij te zijn met deze nieuwe voorziening.

Mijlpaal vieren
De officiële opening van de nieuwbouw komt een maand na de start van het schooljaar. Directeur Bart van Noordenne: “We hebben met het vieren van deze mijlpaal gewacht tot de school in gebruik was. Begin augustus zijn er twee eerstejaars groepen gestart, met ieder tien leerlingen. Die leerlingen beginnen zich hier inmiddels aardig thuis te voelen, dus dit is het ideale moment voor een klein feestje.”

Minder ver reizen
De beide wethouders die bij de opening aanwezig waren, zijn zeer gelukkig met de nabijheid van de school. Zij verwachten dat de nevenvestiging veel voordelen voor scholieren heeft. Het betekent minder ver reizen voor leerlingen uit Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. De eerste twee leerjaren van het praktijkonderwijs kunnen leerlingen terecht op de nieuwe locatie. Daarna is er een doorstroommogelijkheid naar De Sprong in Sliedrecht, voor de laatste twee jaren onderwijs. 
De ambitie is duidelijk uitgesproken om in de nabije toekomst te streven naar een volwaardige praktijkschool met onderwijs in alle leerjaren.

Theorie en praktijk
Het praktijkonderwijs in Zwijndrecht is ontstaan uit een samenwerking tussen SPON (De Sprong, vestiging Sliedrecht) en het LOC@ in Zwijndrecht. De leerlingen krijgen vier dagen per week theorieles in de nieuwbouw, direct naast het gebouw voor Speciaal Basis Onderwijs De Steenen Kamer in Zwijndrecht. Iedere woensdag gaan zij voor praktijkonderwijs naar het LOC@. Daar krijgen zij les in houtbewerking en kookles.

Op volle kracht
Naar verwachting stromen er volgend jaar weer zo’n 20 leerlingen in. Dan draait de nevenvestiging op volle kracht.

Deel dit bericht met je vrienden!