Sunday 26 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Handbalheren SV Conventus grijpen nipt naast de overwinning

16 september 2013 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Het is de handbalheren tijdens de tweede competitiewedstrijd van het seizoen net niet gelukt om de tweede overwinning van het seizoen te pakken. Het team, dat in vergelijking met vorig jaar sterk is verjongt, verloor op eigen veld van Helius met slechts één doelpunt verschil. Ook het eerste damesteam greep naast de overwinning, het verloor uit van Schipluiden.

Nadat het eerste herenteam vorig jaar het veldseizoen over had geslagen met oog op het zaalseizoen, kende het team vorige week een succesvolle terugkeer dankzij een 21 – 27 overwinning op Oliveo. Zondag trof het team een tegenstander die het seizoen ook had geopend met een overwinning: Helius.

Conventus begon de wedstrijd welvarend en nam vanaf de eerste minuten direct het voortouw, maar na een 9 – 6 stand zakte het spel in en kon de tegenstander zelfs zes maal scoren, waar Conventus puntloos bleef. In de slotminuten van de eerste helft kreeg Conventus het spel echter weer op de rit en trok de stand met 12 – 12 voor de rust gelijk. In de tweede helft zou Helius echter al snel weer een voorsprong nemen en leek acht minuten voor het eindsignaal zelfs met een 20 – 25 voorsprong zeker van de zege. Op karakter leek Conventus hier een stokje te voor gaan steken en kwam opnieuw sterk terug, maar kwam tijd tekort voor de gelijkmaker. Hierdoor moest er een 24 – 25 verlies genoteerd worden.

Het hoogst spelende damesteam kende tot op heden een minder succesvolle start van het seizoen, waarin het de tweede twee wedstrijden verloor. Dit terwijl vooral in de tweede wedstrijd tegen Hercules veel meer mogelijk was geweest. Het team leek zondag betere kansen te hebben, tegenstander Schipluiden was net als Conventus nog puntloos.

De wedstrijd zou echter niet zo verlopen als waar het team op had gehoopt. Door de krappe selectie moest het team aangevuld worden door speelsters uit andere teams, met als gevolg dat het team onvoldoende op elkaar ingespeeld was. Dit vertaalde zich in het feit dat Schipluiden vrijwel de hele wedstrijd de betere was. Een 9 – 6 stand in de rust bood nog hoop op een beter resultaat, maar in de tweede helft zagen de Zwijndrechtse dames het verschil verder en verder oplopen totdat er met een 17 – 11 werd afgefloten.

Lees meer over:

handbal conventus
Deel dit bericht met je vrienden!