Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Nehemia opent tweede Kringloopwinkel aan de Plantageweg in Alblasserdam

3 september 2013

ZWIJNDRECHT - Vanochtend, dinsdag 3 september, om 10 uur werd aan de Plantageweg 21 de tweede kringloopwinkel van ons dorp geopend: Kringloop Alblasserdam.

Deze winkel is een onderdeel van de Kerk Nehemia Ministries uit Zwijndrecht.

Vanochtend waren er zitjes voor de winkel neergezet, en werd er voor de gasten koffie met stroopwafels geserveerd.

Een trotse Robbert Zwaan stond rond tien uur voor de met ballonnen versierde deur van zijn zaak toen Bert de Haan, voorganger van Nehemia, op feestelijke en inspirerende wijze de nieuwe zaak opende.

Klokslag tien uur stroomde het al massaal toegestroomde publiek de nieuwe kringloopwinkel binnen, waar Robbert Zwaan zelf achter de kassa had plaatsgenomen.

De opbrengst van deze Kringloopwinkel zal ook nu weer gebruikt worden om goede doelen te financieren.

Vier jaar geleden is Nehemia in Zwijndrecht met hun eerste Kringloopwinkel voor goede doelen gestart. Eigenlijk bestond die winkel al dertig jaar, maar vier jaar terug hebben ze het eens goed aangepakt, er een professionele manager op gezet, en toen begon het steeds beter te lopen.
 
Inmiddels onderhouden ze zo'n 100 adoptiekinderen in Oeganda van de opbrengsten, worden er in Roemenie scholen onderhouden, en is er zelfs in Kenia een Bijbelschool gesticht, waar de leerlingen een opleiding van 1 of 2 jaar krijgen, en als ze die afgerondt hebben, kunnen ze op een prima manier in hun eigen onderhouds voorzien.
 
Het ging zo goed met die ene Kringloop winkel in Zwijndrecht van Nehemia, dat het idee kwam om een tweede te gaan openen, en dat is vandaag, 3 september, aan de Plantageweg gerealiseerd.
 
Het gaat bij de kringloopwinkels van Nehemia om het goede doel. Om een plek waar men sociaal contact kan hebben, vooral voor de eenzame mensen uit de buurt.
 
Vandaag alleen al, op deze openingsdag, vertelt Robbert Zwaan opgetogen, hebben we zo'n 500 klanten gehad. Waarvan velen een positieve opmerking maakten.
 
Kringloop Alblasserdam is een Kringloopwinkel Nieuwe Stijl. Dat wil zeggen: Groot assortiment kleding en food, voor leuke prijzen en de hoogste kwaliteit. Of zoals Robbert het formuleerde: "Kringloop Nieuwe Stijl, eigen concept, bewust, food erbij, en goedkoop."
 

Foto's: Ad van Herk
Tekst: Hennie van der Zouw

Deel dit bericht met je vrienden!