maandag 18 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Willem Schneider: "over inbraak en andere streken"

31 juli 2013

ZWIJNDRECHT - Willem Schneider woont in Hendrik-Ido-Ambacht en is columnist op Ambacht.net. Hij is erg betrokken bij de huidige (politieke) ontwikkelingen in de Drechtsteden.

"Vakantietijd levert soms veel werk op en ik zal u verklaren waarom. Inderdaad, u kunt denken aan de lijstjes die je partner maakt met het opschrift: "to do". Dan gaat het vaak om huishoudelijke activiteiten, die in de ogen van de opsteller wel kunnen wachten tot de vakantie. En in de ogen van de uitvoerder tot zelfs na de vakantie...

Over Drees

Maar ik wil nog een stap terug doen: het voorbereiden van de vakantie levert werk op. Immers: waar wil je de komende vakantie naar toe? En voor hoe lang? Met een gezin met oudere kinderen komt nog de puzzel: wie gaat er mee met pa en ma? En wie gaat mee op eigen gelegenheid of met vrienden? Misschien herkent u dit wel: een puzzel die veel interne discussies opleveren. Maar met een beetje goede wil komen we er wel uit!

Ja, ik mis Drees wel. Niet omdat hij ook Willem heet. Ook niet omdat hij een tegenstander zou zijn van het afbraakbeleid van de verzorgingsstaat onder leiding van zijn huidige partijgenoten. Nee, het gaat me niet om de persoon Drees. We zijn namelijk in het dorp Drees met vakantie geweest! Nee, niet in Nederland maar in Duitsland. Dat in het kader van de versteviging van de band met Duitsland. Of Willem ooit in Drees is geweest, weet ik niet. In elk geval, het is een prachtige omgeving. En voor de sportieve autoracer: de Nürburgring is in de buurt van Drees. Nabij dit racecircuit zie je allerlei auto's (ouderwetse en nieuwe) als zwermen over de wegen 'zweven'. Wegen, die de nodige stuurmanskunsten van de automobilisten vereisen. "Toevallig" kwam ik veel Porsches tegen...

Bovendien bevindt Drees zich nabij de Moeselstreek waar wijn wordt verbouwd. Interessant voor de (fijne) wijnproever om eens een kijkje te nemen bij de wijngaarden aan de oevers van de Moesel. Voor de ouderen is een rondvaart over de Moesel relaxed met een ander uitzicht dan een rondvaart bij de Biesbosch! Prachtig is bijvoorbeeld het oude stadje Cochem met een oude Reichsburg vanaf de Moesel.

Deze ontspanning heb je echt nodig om bij te komen van allerlei beslommeringen, zeker die aan de vooravond van de vakantie. En zeker wanneer op dat moment het inbrekersgilde en passant langs komt... Dan levert in vakantietijd veel werk op! De in's and out's zal ik u besparen. Het geeft in elk geval geen veilig gevoel als je op vakantie bent!

Na de vakantie mis je Drees en ga je iets doen in de omgeving, wat langs de Moesel ook kan: fietsen. En tijdens mijn fietstocht door Zwijndrecht kwam ik door gezellige straatjes zoals de Wilhelminastraat (zie foto). Een straat, die je in Drees niet zal tegenkomen, maar waar Willem Drees zich zeker zou hebben thuisgevoeld!"

Willem Schneider

Deel dit bericht met je vrienden!