maandag 18 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Wereldse vakantieperiode bij de SKZ

29 juli 2013 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Vanaf maandag 22 juli staat op alle locaties van de Stichting Kinderopvang Zwijndrecht (SKZ) het thema ‘wereld’ centraal. Elke locatie heeft een aantal subthema’s bedacht met als doel de kinderen een onvergetelijke en wereldse vakantieperiode te bieden bij de SKZ.

Activiteiten die op het programma staan zijn onder andere de workshop wereldmuziekinstrumenten maken met afval onder leiding van Marjan van Breugel, wereldkunst en er zijn zogenoemde wereldthemakisten waarmee wordt gewerkt op de verschillende groepen. In deze kisten zit informatie over allerlei werelddelen en landen waar de kinderen creatief mee aan de slag gaan. Zo leren zij spelenderwijs iets over de wereld. Daarbij wordt ook de link gelegd naar de eigen vakantie(s) in het buitenland. Verder zingen de kinderen wereldse liedjes en is er een speciaal SKZ-lied gemaakt op het swingende ritme van een salsaband.

Op locatie Doerak zijn de dreumesen al flink aan de slag geweest met het thema wereldkunst. De jonge kinderen deden met hun wereldse kunstwerken niet onder voor Vincent van Gogh en Karel Appel. Uiteraard krijgen de kunstwerken een mooi plekje. Tijdens het schilderen speelde ook Puk een actieve rol. Met deze handpop, die is verbonden met de methode Puk & Ko voor de voor- en vroegschoolse educatie (VVE), stimuleren de pedagogisch medewerkers spelenderwijs een brede ontwikkeling van de peuters.

Op 29 augustus wordt het zomerthema afgesloten met een spetterend wereldfestival waar alle ouders en de kinderen van de SKZ van harte welkom zijn. Dit belooft een groot spektakel te worden. Er zijn onder andere workshops Djembe en de kinderen zingen het SKZ-lied dat ze de komende weken heel hard oefenen. Ook is er een wereldse band die op een bijzondere manier kinderliedjes ten gehore brengt.

Stichting Kinderopvang Zwijndrecht

Ruim 30 jaar verzorgt de Stichting Kinderopvang Zwijndrecht (SKZ) de opvang van kinderen in de leeftijd van zes weken tot ze naar de middelbare school gaan. De Stichting heeft vier kinderdagverblijven, acht - binnenkort negen - locaties voor buitenschoolse opvang en zes peuterspeelgroepen in Zwijndrecht en is daarmee groot in kleinschalige opvang. Bij de SKZ werken ruim 100 medewerkers en er worden wekelijks bijna 1.000 kinderen opgevangen. Sinds januari 2003 is de SKZ HKZ-gecertificeerd, inmiddels volgens ISO 9001-2008.

Lees meer over:

skz doerak
Deel dit bericht met je vrienden!