maandag 18 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

In ’t zonnetje gezet: mevrouw Van Rossum uit Zwijndrecht

26 juli 2013 (door Ad van Herk)

ZWIJNDRECHT - In de zorg gebeuren mooie dingen. Dat komt niet alleen door de inzet van professionals, maar zeker ook door de hulp van mantelzorgers en vrijwilligers. Onder het mom van ‘Zonnige kijk op Zorg’ nodigt Rivas Zorggroep daarom mensen uit iemand in ’t zonnetje te zetten. Zij kunnen op deze manier iemand bedanken voor zijn/haar hulp. Deze week ontving mevrouw Marja van Rossum uit Zwijndrecht een bos bloemen. 

Vrijwilliger in de thuiszorg
Mevrouw Van Rossum werd in ’t zonnetje gezet als dank voor haar vrijwilligerswerk bij thuiszorgcliënten in Zwijndrecht. Eén keer per week bezoekt zij twee cliënten. Tijdens haar bezoek heeft de partner van de cliënt – die normaal een deel van de zorg op zich neemt – even tijd voor zichzelf. Collega’s van de thuiszorg wilden haar hiervoor bedanken en in ‘t zonnetje zetten. Voor mevrouw Van Rossum kwam het bloemetje als een verrassing: ‘Ik heb jarenlang met veel plezier in de zorg gewerkt. Nu doe ik trouw deze wekelijkse bezoekjes en help waar nodig nog een vriendin. Dat doe ik echt voor hen.’ 
 
In ’t zonnetje
Een luisterend oor. Iemand die voor je zorgt. Samen leuke activiteiten ondernemen omdat het alleen niet gaat. Zomaar enkele voorbeelden waaruit maar weer eens blijkt hoe belangrijk hulp uit de omgeving is. Rivas weet dat als geen ander! Mensen die iemand kennen die, net als mevrouw Van Rossum, altijd voor hen (of een ander) klaarstaat, kunnen diegene nu in ’t zonnetje zetten. Zij kunnen via de actiewebsite www.zonnigekijkopzorg.nl aangeven waarom deze persoon het verdient. Dat kunnen vrienden zijn, familieleden, buren of professionele zorgverleners. En wie weet ontvangt hij/zij dan wel een mooie bos bloemen.
 

Lees meer over:

rivas
Deel dit bericht met je vrienden!