zondag 24 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Frank Rijken 8e in meerkampfinale EYOF

21 juli 2013 (door Ad van Herk)

ZWIJNDRECHT - O&O-er Frank Rijken zet afgelopen donderdagmiddag  een fantastische prestatie neer voor Nederland. Met een 8e plaats in de meerkampfinale en op vier toestellen bij de beste zes turners heeft Frank uitstekend gepresteerd. 

De donderdag staat in sportcentrum Galgenwaard volledig in het teken van de EYOF meerkampfinales van zowel de heren als de dames. De beste 24 heren uit de landenfinale, met een maximum  van twee per land mochten aan de start verschijnen. Voor Nederland had Frank Rijken met een score van 78.950 punten zichzelf als 19e de finale in geturnd. 
 
Frank start op sprong en turnde een goed uitgevoerde tsukahara hele schroef gehurkt tot stand. Na een prima start mocht Frank naar zijn favoriete toestel brug. Met strakke oefening en een score van 14.150 punten liet hij slechts vier turners voor hem. Met een gedeelde derde score op rek heeft Frank ook op dit toestel laten zien dat hij goed kan meekomen met de Europese jeugdtop. Op vloer kan Frank door zijn dubbele botbreuk van een jaar geleden nog niet voluit turnen maar met een score van 13.050 punten en geen fouten heeft hij prima gepresteerd. Het vijfde toestel voltige ging tijdens de kwalificatie niet vlekkeloos waardoor de spanning op dit toetstel goed te voelen was. Deze spanning was echter nergens voor nodig want Frank turnde zijn oefening foutloos uit. Met een grote lach op zijn gezicht en een 2e score op dit toestel heeft hij wederom bewezen in deze finale thuis te horen. Met nog één toestel te gaan kon deze meerkamp voor Frank al niet meer stuk en met wederom een foutloze oefening heeft hij een perfecte finale achter de rug. Met een 13.800 punten (6e score) komt Rijken op een totaal van 80.850 en dit brengt hem op een fantastische 8e plaats! Met deze plaats schrijft Frank geschiedenis voor Nederland op het EYOF. 
 
Frank kijkt tevreden terug op de finale. "Deze score was maximaal voor nu. Komend jaar ga ik opbouwen naar een hogere moeilijkheid op sprong en vloer en dan kom ik al snel op een score van ruim 83 punten. Deze score kan een medaille opleveren op het jeugd EK" aldus Frank. 
De finale werd gewonnen door de Engelse Brinn Bevan met een score van 85.200 punten. Zijn landgenoot Nile Wilson mocht het zilver in ontvangst nemen. De Russische turner Ivan Stretovich mocht de derde plaats op het podium betreden. 

Lees meer over:

o en o meerkampfinale toestellen
Deel dit bericht met je vrienden!