zondag 18 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Aandachtgerichte Cognitieve Therapie in Kubiek

16 juli 2013 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Mensen die depressies hebben doorgemaakt, maken in hun denken bepaalde automatische gedachtebanen aan.

Deze banen worden in het brein gezien als voorkeursbanen. Dit zorgt ervoor dat de kans op een terugval in een depressie met iedere depressieve episode vergroot wordt.

Door een 8-weekse training kunnen de gedachtepatronen eerder herkend worden, waardoor er eerder actie ondernomen kan worden om terugval in een depressie tegen te gaan.  Wat in deze training geleerd wordt is het herkennen van de eigen individuele (denk)patronen. Hierdoor ontstaat er een keuzemogelijkheid om heel bewust hiermee om te gaan.

Dit bewuste patroon dat het automatische patroon vervangt, kan alleen door het veel oefenen eigen gemaakt worden. Vandaar dat de eigen inzet van groot belang is voor deze training. Dit vraagt van elke deelnemer dat hij/zij de tijd heeft en neemt om, gedurende de training, 6 dagen per week ca. 45 minuten tot een uur te oefenen.

Heeft u interesse, vragen of wilt u zich aanmelden voor de training? Neem dan contact op met de trainer

Ineke Gauvin via InekeGauvin@gmail.com of via 06-142 109 40. Na aanmelding volgt eerst een persoonlijk gesprek met haar waarin u meer informatie krijgt en u eventuele vragen die u nog heeft kan stellen .

Lees meer over:

training kubiek
Deel dit bericht met je vrienden!