maandag 18 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

De Brug ontvangt Techniek Torens van Bouwend Nederland

12 juli 2013 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Basisschool De Brug in Zwijndrecht ontving deze week de ‘Techniek Torens’. Vertegenwoordigers van Bouwend Nederland afdeling Dordrecht en twee Zwijndrechtse bouwbedrijven, namelijk Hoogvliet & Zn en SDO Zwijndrecht, reikten het moderne materiaal voor technieklessen uit.

De drie heren van deze organisaties waren alleen de sleutels kwijt om de deuren van de Techniek Torens open te maken. De kleuters hadden een sprookjeszomerfeest, dus gelukkig waren er een aantal feetjes op school. Door het zwaaien met hun toverstokjes en het uitspreken van een toverspreuk, werden de sleutels teruggetoverd en konden de Torens open gemaakt worden!

De Techniek Torens vormen een compleet lesconcept met technieklessen, dat de kerndoelen voor techniek in het basisonderwijs in één klap dekt. Van groep 1 tot en met 8 kunnen in doorlopende leerlijnen allerlei technische thema’s worden behandeld. Kinderen krijgen met dit materiaal uitdagende techniek lessen. Ze moeten vooral veel zelf doen aan opdrachten op het gebied van constructie, communicatie, elektrotechniek, chemie, etc. Alle materialen zitten opgeborgen In de verrijdbare en vrolijk gekleurde Techniek Torens.

Basisschool De Brug probeert het talent en enthousiasme bij leerlingen op het gebied van techniek te stimuleren. Directeur Anneke Goedegebuur: “Leerkrachten hebben eerder al via een cursus hun kennis uitgebreid om goede technieklessen te kunnen geven. Tijdens techniekavonden laten leerlingen aan hun ouders zien op welke leuke manier ze bezig zijn met techniek. Er was dus al lesmateriaal beschikbaar, maar de Torens zijn een mooie aanvulling.” Deze worden al op diverse andere PCOAZ scholen in Zwijndrecht en Alblasserdam naar volle tevredenheid en met plezier gebruikt.

Bouwend Nederland is belangenbehartiger en brancheontwikkelaar namens diverse bouw- en infrabedrijven. Hoogvliet en SDO hebben een deel van het benodigde bedrag gesponsord. Zij proberen kinderen op jonge leeftijd al te interesseren voor techniek, zodat zij op latere leeftijd ook kiezen voor een studie of een beroep in de (bouw)technische richting.

Kortom: een uitstekend voorbeeld van het verbeteren van de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt in de technieksector, met als doel het tekort aan technisch personeel terug te dringen.

De Brug is een moderne, christelijke basisschool die hoort bij Stichting PCOAZ. De Brug staat voor kwalitatief onderwijs, met goede leerresultaten voor alle kinderen. Door middel van heldere instructie en werkvormen worden de basisvaardigheden aangeleerd. Leerlingen worden gestimuleerd actief en op hun eigen manier betrokken te zijn bij het leerproces. Bij dit proces wordt rekening gehouden met verschillen, want ieder kind heeft zijn eigen talent.

Lees meer over:

techniek pcoaz bouwend nederland
Deel dit bericht met je vrienden!