maandag 18 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Bijbelwandeling in het Arboretum Munnike Park groot succes

12 juli 2013

ZWIJNDRECHT - Een busje met ouderen van de Nebo, Wonen Zorg en Welzijn, met 12 bewoners en 3 begeleiders kwamen deze middag genieten van het mooie Arboretum Munnike Park.

Het was echt een uitstapje voor deze bewoners. Hun activiteiten begeleidster Elisabeth van Doeselaar besteedde alle zorg en aandacht aan alle mensen om zo iedereen volop te laten genieten van de bomen, bloemen, en planten die in het Arboretum staan en ook in de Bijbel voorkomen.

De groep werd ontvangen met druivensap (want in de tijd van de Bijbel was er geen thee en koffie). Een matze met honing was ook een blijde verrassing.

Daarna een wandeling: langs de notenboom kreeg iedereen als vriendschapgebaar een paar noten. In de kruiden tuin werd geproefd en geroken. Hysop werd bewonderd .

Hysop takken gebruikte men in de Bijbelse tijd om de tempel en het altaar mee te reinigen. Chichorei werd geproefd, het bitterkruid waar het vlees mee werd geroosterd en werd gegeten met ongedesemd brood.

De Amberboom kwamen we ook tegen, en veel bezoekers wisten er iets over te vertellen.

Zo ook van de moerbei boom. Na ook nog de amandelboom te hebben bewonderd, waar de amandelen volop aanwezig waren, ging het gezelschap naar binnen voor een glas rode druivensap en dadels met geitenkaas als extra. 

Hulp Idse had de glazen al weer afgewassen en alles stond keurig klaar voor de bijbelquiz. Daarmee had niemand moeite en de Pastoraalwerker (met zijn professionele kennis!) mocht deze keer niet mee doen.

Uiteindelijk ging een zeer gelukkige mevrouw naar huis met de hoofdprijs: een bloemstuk met vruchten en planten uit de Bijbel.

Het was een middag om met veel plezier aan terug te denken.

Lees meer over:

nebo arboretum munnikepark
Deel dit bericht met je vrienden!