zondag 28 november 2021

Alles over Zwijndrecht

Geslaagde Modderdag bij SKZ

1 juli 2013 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Vrijdag 28 juni was Nationale Modderdag en de kinderen van alle locaties van de Stichting Kinderopvang Zwijndrecht (SKZ) hebben hier enthousiast aan meegedaan.

De Nationale Modderdag is een initiatief van Natuureducatiecentrum Veldwerk Nederland. Doel is zoveel mogelijk kinderen aan te laten sluiten bij de natuur. “Tijdens de Modderdag staat natuurbeleving centraal en spelen de twee natuurlijke elementen water en grond die samen modder vormen de hoofdrol,” vertelt Monique Fluitsma, directeur-bestuurder van de SKZ. “Als SKZ vinden we de natuur belangrijk.

Natuur heeft een positief effect op de ontwikkeling van kinderen, want het stimuleert hun nieuwsgierigheid, creativiteit en fantasie. Daarom hebben we natuurspeelpleinen en natuurpatio’s. Ook zijn al onze kinderen, van kinderdagverblijf en peuterspeelgroep tot buitenschoolse opvang, actief aan het moestuinieren met Moesie de Moestuincoach.

Bovendien bieden we workshops vissen aan en zijn onze kinderen regelmatig te vinden bij ’t Weetpunt. Er valt buiten zo veel te ontdekken en te beleven! Over onze deelname aan de Modderdag hoefden we dus niet lang na te denken.”

De SKZ-kinderen hebben zich uitgeleefd. Ze hadden oude kleren aan en mochten allemaal vuil worden. Het natte weer vormde geen probleem, integendeel: de plassen zorgden voor nog meer plezier. Modderglijbanen, verven met modder, moddersoep maken, een modderbad nemen, gewoon lekker kliederen met zand en water…

Het kon allemaal worden uitgeprobeerd. Asmara (7) van bso De Rakkers: “We hebben ook lekker in de plassen gestampt en flessen gevuld met modder die we zelf hadden gekneed. Ik vond het glijden erg leuk, maar het mooiste was dat we met alle kinderen en de pedagogisch medewerkers een moddergevecht hebben gedaan. De modder vloog overal in het rond en we zijn lekker vies geworden.”

Stichting Kinderopvang Zwijndrecht
Ruim 30 jaar verzorgt de Stichting Kinderopvang Zwijndrecht (SKZ) de opvang van kinderen in de leeftijd van zes weken tot ze naar de middelbare school gaan. De Stichting heeft vier kinderdagverblijven, acht - binnenkort negen - locaties voor buitenschoolse opvang en zes peuterspeelgroepen in Zwijndrecht en is daarmee groot in kleinschalige opvang. Bij de SKZ werken ruim 100 medewerkers en er worden wekelijks bijna 1.000 kinderen opgevangen. Sinds januari 2003 is de SKZ HKZ-gecertificeerd, inmiddels volgens ISO 9001-2008.

Lees meer over:

kinderopvang skz weetpunt
Deel dit bericht met je vrienden!