dinsdag 20 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Gezellige open dag bij RaJuBiBos

28 juni 2013 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT / HEERJANSDAM - Op donderdag 27 juni was er tussen 17:00 en 20:00 uur een gezellige inloop met allerlei festiviteiten bij Bredeschool RaJuBiBos aan de Sportlaan 6 in Heerjansdam.

Leerlingen konden op deze dag geschminckt worden. Het nieuwe gebouw van RaJuBiBos aan de Sportlaan werd onlangs met allerlei feestelijkheden geopend.

Op deze donderdag, 27 juni kon iedereen die dat wilde, even de school binnenlopen om een kijkje te nemen in het nieuwe gebouw.

Op de website van PCBS de Rank is het volgende te lezen over deze bredeschool:

Op 13 mei 2013 is 'RaJuBiBoS' in gebruik genomen als 'bredeschool' door de volgende gebruikers:
 • Openbare basisschool Koningin juliana
 • Protestants Christelijke basisschool De Rank
 • Yes! Kinderopvang
 • Bibliotheek van A-Z vestiging Heerjansdam
 • Speel-o-theek Heerjansdam
 
In het gebouw wordt zo veel mogelijk samengewerkt om het beste voor de Heerjansdamse kinderen te bieden. Om dit te realiseren overleggen de gebruikers regelmatig en stemmen hun activiteiten op elkaar af.
 
Het beheer van het gebouw, is op zich al een hele uitdaging. Daarom overleggen de organisaties regelmatig. Bij dit overleg is ook de gemeente Zwijndrecht aanwezig. Deze laatste is de eigenaar van het gebouw.
 
De Naam bestaat uit steeds de eerste letters van de gebruikers: Ra (Rank), Ju (Julianaschool), Bi (Bibliotheek), Bo (Bobo) en S (Speel-o-theek)
 

Deel dit bericht met je vrienden!