zondag 18 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Accelerando rijk vertegenwoordigd op kampioenschappen

17 juni 2013 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag 15 juni was een bijzondere dag voor twirlteam Accelerando uit Zwijndrecht. Deze dag organiseerde deze vereniging voor de 20e keer een solistenconcours voor de twirlverenigingen uit de regio in de Develhal in Zwijndrecht. Dit onder auspiciën van de NBTA.

Er werden bijna 170 optredens verzorgd in verschillende categorieën.  Ook deden de leden van Accerlando zelf mee en zeker niet zonder succes !  Vele leden behaalden hun plaatsingspunten voor de nederlands kampioenschappen, echter Iris Opmeer wist twee keer een promotie te halen in de categorie twirling I baton (van senior intermediate naar advance) en rhythmic twirl (van senior beginner naar intermediate). Dit jaar komt Iris pas voor het eerst uit in de senior klasse.

De feestvreugde was nog niet compleet, want zo wist ieder team van Accelerando zich ook te plaatsen voor de nederlands kampioenschappen twirlen dat in januari 2014 in Amsterdam zal worden gehouden. Ze gaan met het A-, B-, C-,D-, E-team en de twirlgirls. Een hele bijzondere prestatie voor een twirlvereniging.

De instructie van de teams is in handen van Cobi de Ruiter en Annemarie van Veldhoven. Deze vereniging heeft van hun sponsor GroenRijk in Dordrecht ook nog nieuwe trainingspakken mogen ontvangen waar zij heel erg blij mee zijn. Al met al een dag waar Accelerando met plezier nog lang op terug zal kijken.

Lees meer over:

develhal twirlen
Deel dit bericht met je vrienden!