vrijdag 16 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Interland Zweden-Belgie-Nederland.

3 juni 2013 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Voorbij weekend hebben Frank Rijken en Danny Hamann, beiden lid van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O, bij de in Malmö gehouden interland tussen Zweden, België en Nederland goede zaken gedaan.

Ondanks dat het Nederland team met 227,75 als derde uit de strijd kwam kunnen de O & O-mannen voor zich zelf terug kijken op een goed toernooi. Frank Rijken, die vanwege een blessure nog niet op vloer en sprong in actie komt, wist op het onderdeel rek met 13,200 pnt. de hoogste score van het gehele gezelschap op zijn naam te zetten. Op de onderdelen voltige (13,200 pnt.) en ringen (13,600 pnt.) eindigde hij op een tweede plaats. Danny Hamann turnde een volledige zeskamp. Met een totaalscore van 72,600 wist hij zich goed staande te houden en noteerde hij een derde plaats binnen de Nederlandse delegatie.

Deze interland gold tevens als kwalificatiemoment voor de definitieve afvaardiging naar de EYOF (European Youth Olympic Festival) dat in Utrecht van  13 t/m 21 juli aanstaande plaats gaat vinden. Verder zijn de resultaten van het Nederlands kampioenschap van 15 en 16 juni aanstaande in het Rotterdamse Ahoy mede bepalend voor de uiteindelijk samenstelling

Lees meer over:

gymnastiek interland
Deel dit bericht met je vrienden!