zaterdag 16 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Honkballers Zwijndrecht in kopgroep na dubbele winst

20 mei 2013 (door Ad van Herk)

ZWIJNDRECHT - De Zwijndrechtse honkballers hebben dit weekeinde goede zaken gedaan door twee keer te winnen van koploper RCH. Door deze winst nestelde Zwijndrecht zich in de kopgroep van de Overgangsklasse.

Zaterdag werd het in Heemstede een waar pitchers duel. Zwijndrecht moest het opnemen tegen RCH pitcher Chris Mowday, die recent is geselecteerd voor het Nederlands team. Maar op de Zwijndrechtse heuvel heerste Evan Simmons. De punten waren duur aan beide kanten, maar toch wist  Zwijndrecht een nipte 2-1 overwinning mee naar huis te nemen.
 
Zondag leek het op Bakestein weer een duel met weinig punten te worden. Zwijndrecht nam een 2-0 voorsprong in de beginfase, maar daarna werd er tot de 7e inning niet meer gescoord. Toen echter barstte de Zwijndrechtse aanval los. Door goed slagwerk werden maar liefst 8 runs in die inning gescoord, waardoor de wedstrijd gelijk ten einde was wegens 10 punten verschil. Zwijndrecht pitcher Jurandy Girigori kwam de hele wedstrijd niet in de problemen.
 
Het komende weekend staat de regio derby tegen Euro Stars op het programma. De Capelse ploeg staat samen met Zwijndrecht in de kopgroep. Zaterdag wordt om 14.30 uur op Bakestein gespeeld en zondag om dezelfde tijd in Capelle aan den IJssel.

Lees meer over:

bakestein honkbal
Deel dit bericht met je vrienden!