woensdag 15 juli 2020

Alles over Zwijndrecht

Zes Koninklijke Onderscheidingen in Zwijndrecht

26 april 2013

ZWIJNDRECHT - Op vrijdag 26 april heeft burgemeester Wiebosch-Steenman zes Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan inwoners van Zwijndrecht (en Heerjansdam) die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor de maatschappij.

De gelukkigen kregen alle zes dezelfde onderscheiding, namelijk die van Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Zwijndrecht

Mevrouw J.M. Sandee – Duerink heeft zich belangeloos voor de medemens ingezet.
2011 – heden als Vrijwilliger in Hospice de Cirkel (Hendrik-Ido-Ambacht).
2008 – heden als Medeoprichter, Bestuurslid en vrijwilliger bij Voedselbank Zwijndrecht.
2001 – 2008 als Vrijwilliger bij de hulp aan Asielzoekers in Zwijndrecht .
1999 – 2011 als lid van het college van diakenen van de Gereformeerde Kerk Zwijndrecht.

Verder is mevrouw Duerink van ca. 1990 tot heden mantelzorger voor vele verschillende personen geweest en dat is ze nu nog steeds.

Van 2007 – heden Mevrouw M.C. den Boer - van Es organiseert tentoonstellingen voor de Stichting Historisch Charlois. Ook is ze gastvrouw voor de tentoonstellingen en de oudheidkamer.
2003 – heden: Activiteiten bij Volkstuindersvereniging “De Amateurtuinder” Bij de Volkstuindersvereniging verzorgt zij op zaterdagochtend de koffie en tijdens de Algemene ledenvergadering of Paasbrunch is ze ook van de partij. Tijdens het 50-jarig jubileumjaar heeft zij zitting genomen in de Jubileumcommissie.
1994 - heden Voor de Honk- en Softbalvereniging is zij verantwoordelijk voor de ledenadministratie van de vereniging.
1989 – heden Zij maakt de kleedkamers en de kantine schoon.
1988 – heden: Bij de Gemiva-SVG Groep begeleidt zij een meervoudig gehandicapte cliënt(en) bij het zwemmen, bij het wandelen en met de dagelijkse activiteiten. Eveneens begeleidt zij de jaarlijkse activiteiten, zoals bijv. de sportdag.
1986 – heden: Mevrouw M.C. den Boer – van Es verzorgt voor de Nederlandse Hartstichting in Zwijndrecht de collecte.
2001 – heden: De heer D. Groenewoud is lid van de tuchtcommissie van de KNVB (district Zuid 1) en voorzitter van tuchtcommissie sector 2. Met zijn medebestuursleden bereidt hij de hoorzittingen en vergaderingen voor.
2000 - heden: Heer Groenewoud verzorgt samenkomsten van Oud-DFC, waarin gewerkt wordt aan verbinding tussen de oude en nieuwe leden.
1991 - 2000: Lid en voorzitter van carnavalsgide NAR Veure. Hij was Prins Krommediek en heeft hij deel uitgemaakt van de boerenkapel.
1990 - 2000: De heer Groenewoudt draaide bij voetbalvereniging DFC bardiensten tijdens de voetbalwedstrijden op zaterdag en zondag.
1980-1989: Als voorzitter Hoofdbestuur Voetbalvereniging DFC coördineerde, delegeerde en gaf hij leiding aan de jeugdcommissie, penningmeester, secretaris, speltechnische commissie en onderhoudscommissie.
1969-1980: Voorzitter Jeugdcommissie Voetbalvereniging DFC (tevens bestuursfunctie)

Sinds 1996 – heden heeft de heer H. Labordus o.a. bestuurlijke functies bekleed bij Stichting Oefening & Ontspanning (O&O) zoals: Secretaris en Financieel adviseur over / voor alle zaken die met de Stichting O&O in relatie tot de vereniging O&O te maken hebben.

Door deze inspanning kan een vereniging van 1.000 leden tegen zeer lage kosten een eigen accommodatie beheren en onderhouden. Door de fysieke controles van de heer Labordus wordt het onderhoud goed bijgehouden. Gedurende zijn bestuursperiode heeft hij zitting gehad in de Bouwcommissie. Momenteel is hij verantwoordelijk met de ontwikkeling van een aanbouw van ca. 1000m2 ter completering van de huidige sportaccommodatie.

Met hart en ziel heeft mevrouw T. van ’t Wout - Vermeulen zich gedurende ca 26 jaar ingezet voor het KWF. Zij deed werkzaamheden die verbonden zijn aan het bestuurswerk en het collecteren voor het KWF. Voor de plaatselijke afdeling Zwijndrecht heeft mevrouw van ’t Wout –Vermeulen meegewerkt aan de jaarlijkse collecte en is kort na haar aantreden wijkhoofd Zwijndrecht geworden.

Heerjansdam

De heer H. Eefsting zet zich vanaf 1997 tot heden voor 100% in voor Showdown. Showdown is een snelle sport die oorspronkelijk ontwikkeld is voor mensen met een visuele handicap.
 - Hij is vrijwilliger en scheidsrechter voor de Showdown Vereniging Rotterdam.
 - Hoofdscheidsrechter / vrijwilliger tijdens Showdown toernooien en competitie en kampioenschappen binnenland
 - Begeleider en scheidsrechter Buitenlandse toernooien en kampioenschappen.

 

Deel dit bericht met je vrienden!