donderdag 21 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Het Nieuwe Testament als magazine

24 april 2013 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - De Bijbel ligt als magazine in de schappen van de tijdschriftenhandel, met als pakkende de titel ‘Het Woord’ In de eerste uitgave van dit magazine staat onder andere een prachtig geïllustreerde versie van het gehele Nieuwe Testament. Dit nieuwe magazine lijkt een goed initiatief om de Bijbel weer eens onder de aandacht van de mensen te brengen. 

Op de website van het Christelijk Informatie Platform (www.cip.nl) laat eindredacteur Rik Bokelman, Cherrelle de Haan van Nehemia Youth (www.nehemiayouth.nl) aan het woord over dit nieuwe magazine: "Het is echt  ontworpen voor de visuele generatie van vandaag. De toegevoegde afbeeldingen zijn bedoeld om Gods Woord te versterken met een eigentijdse illustratie. De Bijbel ziet er aantrekkelijk uit op deze manier. Het is iets om op de koffietafel te leggen en er af en toe bij te pakken. Ik blader het regelmatig door en wanneer ik dan een mooie tekst tegenkom in een plaatje, zoek ik die op en lees ik het hele hoofdstuk."
 
Mensen die een Bijbel krijgen of al een Bijbel hebben, pakken die soms moeilijk op. “Dat komt onder andere omdat een Bijbel vaak alleen letters bevat. Terwijl alle andere tekst in magazines en dergelijke anders wordt gepresenteerd. Het sluit niet helemaal aan bij onze beeldcultuur. Daardoor kan de Bijbel voor mensen saai overkomen. Dat zie je vooral bij jongeren. En bij mensen die niets met het geloof hebben.”  
 
Het Woord wil de tekst van de Bijbel presenteren zoals mensen ook artikelen in moderne magazines lezen:  met foto’s, uitgelichte quotes en kaders. “Dat past helemaal bij deze tijd,” aldus De Haan. “Het geeft letterlijk en figuurlijk kleur aan de Bijbel.” 
 
“Dit magazine kun je makkelijk weggeven, omdat het een leuke eerste indruk geeft vanwege de visuele aspecten. Al wil ik benadrukken dat het ons er niet omgaat dat we het Nieuwe Testament op een ‘hippe’ manier presenteren. Dat is niet ons doel. Ons doel is het Woord van God verspreiden. We willen dat zoveel mogelijk mensen de woorden in de uitgave gaan lezen. Want de Bijbel verandert mensenlevens. Het brengt hoop en leven waar geen hoop en leven is.
 
Het is een handboek voor je leven. Iedere seconde die je met de Bijbel doorbrengt, is geen weggegooide tijd. Daar kun je zeker van zijn. Zelf zie ik dat ook. Als ik in bepaalde situaties de Bijbel lees, dan krijg ik als het ware een andere, heldere en hoopvolle blik op de situatie.
 
Om een voorbeeld te noemen, als je je bijvoorbeeld heel veel zorgen maakt en je leest de woorden van Jezus: ‘Maak u geen zorgen voor de dag van morgen. Ook morgen zal God u weer geven wat u nodig hebt. (Matt.6:34). Dat kan je dan echt helpen. Dat zie ik zelf ook. Dan denk ik: ‘Inderdaad, zo is het’.’” 
 
Naast het hele Nieuwe Testament bevat ‘Het Woord’ ook allerlei artikelen over onder andere genade, rechtvaardigheid, de Kerk van Jezus Christus en de vijf fundamenten van het evangelie. Het is daarom volgens de makers zeer geschikt voor nieuwe gelovigen.
 
"Het Woord" wordt uitgegeven door V.E.G. Nehemia. Via de website www.hetwoord.nu is een exemplaar te bestellen.
 
Bron: Rik Bokelman op de website van het Christelijk Informatie Platform.
 

Lees meer over:

jeugd bijbel magazine
Deel dit bericht met je vrienden!