zaterdag 16 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Dubbele Honkbalwinst voor Zwijndrechters

15 april 2013 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - De honkballers van Zwijndrecht zijn als promovendus de competitie in de Overgangsklasse overtuigend begonnen met een dubbele overwinning op Double Stars. Zaterdag werd op eigenveld met 4-1 gewonnen en zondag zegevierde de ploeg in Alkmaar met 2-5.

Op Bakestein waren zaterdag de punten lang erg duur. Zwijndrecht kreeg geen vat op de worpen van de Double Stars pitcher en omgekeerd hield Zwijndrecht pitcher Jurendi Girigori ook de deur op slot. Pas in de 5e inning kon Zwijndrecht de score openen via Brian Raap en Kevin van Nederpelt. Goede verdedigende acties van de Zwijndrecht defensie voorkwamen punten van Double Stars tot de 7e inning, toen Double Stars tegen kon scoren. Zwijndrecht antwoordde direct weer met twee runs o.a. door een verre klap van Brian Raap. In de slotfase kwam Zwijndrecht mede door een fraai dubbelspel van Jurech Cecilia niet meer in gevaar, waardoor Zwijndrecht het eerste duel ooit gespeeld in de Overgangsklasse winnend afsloot.
 
Zondag in Alkmaar was er hetzelfde spelbeeld. Dit keer heerste Zwijndrecht pitcher Evan Simmons 7 innings lang zonder een tegen punt te hoeven incasseren, waarna Derek Isenia de wedstrijd uitgooide. De Zwijndrechtse aanval sprokkelde rustig de puntjes bij elkaar en haalde probleemloos de 2-5 overwinning uit het vuur. Jeugdspeler Jeroen van der Linden maakte zijn debuut in de Zwijndrechtse hoofdmacht.
 
Een voorlopige conclusie is dat Zwijndrecht defensief tot de betere teams in de Overgangsklasse zal gaan behoren. Aanvallend blijkt dat het slaan met houten knuppels, op dit niveau een verplichting wegens internationale regels, nog wennen is voor de Zwijndrechtse ploeg.
 
Komend weekend ontmoet Zwijndrecht een interessante tegenstander, Twins uit Oosterhout. Deze ploeg heeft zichzelf als potentiele titelkandidaat uitgeroepen en zal vol met ambities aantreden tegen de Zwijndrechtse ploeg. Zaterdag wordt in Oosterhout gespeeld en zondag wordt op Bakestein om 14.30 uur gespeeld.
 
Foto: Erelid Leo van den Boomgaard opende het seizoen met het gooien van de eerste bal

Lees meer over:

bakestein honkbal
Deel dit bericht met je vrienden!