Handbalheren sv Conventus sluiten seizoen in Hoofdklasse D af met nipte nederlaag

15 april 2013 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Lange tijd zag het er naar uit dat de handbalheren van sv Conventus het eerste seizoen in de Hoofdklasse D met een overwinning af zouden sluiten. Het team stond vrijwel de hele wedstrijd op voorsprong, maar gaf deze in het laatste kwartier uit handen, met een nipte nederlaag als eindresultaat. De dames van de Zwijndrechtse club konden tijdens de eerste veldwedstrijd van het jaar evenmin de overwinning mee naar huis nemen.

Na een moeizaam debuutseizoen in de Hoofdklasse D, hoopten de handbalheren van Conventus nog op een stunt tijdens de seizoensafsluiter tegen Volendam, welke vier plaatsen hoger in het kampioenschap stond. Conventus begon de wedstrijd sterk door direct het voortouw te nemen. Na vijf minuten voor het eind van de eerste helft zelfs drie punten los te hebben gestaan – dankzij een doelpunt van de debuterende Thijs de Rooij – ging het team van coach Hans van der Wiel met 15 - 14 de rust in.

Net als in de week eerder, verslechterde het spel aanzienlijk in de tweede helft, als gevolg van een stevigere verdediging bij Volendam en een lager tempo. Volendam volgde dit voorbeeld echter, waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. Nadat de tegenstander een kwartier voor het eindsignaal op voorsprong was gekomen, bleef het spannend tot de slotminuten. Met één minuut op de klok was met 24 - 25 nog alles mogelijk, maar tien seconden voor eind kwam de bal in het verkeerde doelnet terecht en verloor Conventus met 24 - 26. Conventus is zijn debuutseizoen in de Hoofdklasse D als twaalfde in het kampioenschap geëindigd, waardoor er vermoedelijk een nacompetitie moet worden gespeeld. Echter gaan er geruchten dat hogere teams zich terug moeten trekken, wat de positie van Conventus voor volgend jaar veilig zou stellen.

Het eerste damesteam van Conventus trof zondag in Gouda kampioenschapskandidaat Vires et Celeritas. In de eerste helft bleek de  tegenstander al de sterkere, maar met 8 – 4 bleef de schade nog relatief beperkt. Gedurende de tweede helft kregen de Zwijndrechtse dames het nog moeilijker en liep de achterstand verder op. Na een uur speeltijd moest er een 20 – 6 nederlaag worden genoteerd.

Ook de tweede teams konden zondag geen overwinningen mee naar huis nemen, zowel het tweede heren- als damesteam slaagde er zondag niet in om te winnen.