Handbalheren sv Conventus sterk in eerste helft, verspelen kansen in tweede helft

07 april 2013

ZWIJNDRECHT -  Voor de handbalheren van sv Conventus leken er afgelopen weekend eindelijk weer mogelijkheden te liggen. Het team kon tijdens de eerste helft van de uitwedstrijd tegen Gemini de tegenstander goed onder druk zetten, maar slaagde er in de tweede helft niet in om het af te maken en liep daarbij een grote achterstand op.

Met het uit Zoetermeer afkomstige Gemini trof Conventus een tegenstander die slechts drie plaatsen boven het Zwijndrechtse team stond. In de eerste helft was van enig krachtsverschil een enkele sprake, beide teams gingen gelijk met elkaar op, wat duidelijk geïllustreerd werd door een 12 – 11 ruststand. Maar in de tweede helft reageerde de tegenstander goed op de aanvalsstrategie van Conventus, waardoor de in geel/zwart spelende heren nauwelijks meer tot scoren konden komen. Waar Gemini in de tweede helft opnieuw twaalf maal tot scoren kon komen, bleef de teller bij Conventus op slechts vier doelpunten steken, wat een 24 – 15 verlies als gevolg betekende.

Voor Conventus’ overige teams begint tijdens het weekend van 13 en 14 april het vervolg van het veldseizoen. Het eerste herenteam speelt dat weekend de laatste reguliere zaalwedstrijd in de Hoofdklasse D.