zondag 11 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Nog 2 kampioenen bij Albatros

17 maart 2013

ZWIJNDRECHT -  Afgelopen zaterdag zijn er nog twee teams toegevoegd aan het rijtje kampioenen bij de Zwijndrechtse korfbalverenging CKV Albatros. D4 en C4 wonnen afgelopen zaterdag en werden daardoor de beste uit hun poule.

Albatros D4 was al gedeeld kampioen, maar bij winst zouden zij alleen kampioen worden. ACKC D3 was de tegenstander in deze spannende wedstrijd. Het leek een makkelijke wedstrijd te worden, want D4 kwam met 4-0 voor. ACKC wist echter terug te komen tot 4-3, wat de spanning terug bracht. Gelukkig werd er door Albatros weer beter gekorfbald en won D4 uiteindelijk met 8-6. Na 6 wedstrijden op het veld en 10 wedstrijden in de zaal is D4 nog steeds ongeslagen! Er werd 14x gewonnen en slechts 2x gelijk gespeeld, met een totaal doelsaldo van 108 voor en 28 tegen.

Naast D4 is ook C4 afgelopen zaterdag kampioen geworden. Met een volle tribune voor de aanmoediging begonnen de meiden van C4 rustig aan de wedstrijd tegen het laatst geplaatste GKV. In de eerste helft werden er veel kansen gemist, maar toch werd er gerust met een voorsprong van 2-0. Na een peptalk van de coaches, Loraine van Asch en Remco van Pel werd de tweede helft vol goede moed begonnen. De meiden speelden echter wat onrustiger dan in de eerste helft en GKV wist op 2-1 te komen. Er bleek echter geen vuiltje aan de lucht want C4 won met 6-2 en mocht taart en bloemen in ontvangst nemen.

C3 en D3 waren ook nog in de race voor het kampioenschap. C3 moest tegen medetitelkandidaat KCR. KCR was helaas net iets te sterk voor Albatros en C3 verloor met 0-1. Ook D3 heeft het kampioenschap helaas verspeeld. D3 moest afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Merwede winnen om kampioen te kunnen worden. Merwede D4 kwam al snel op een 2-0 voorsprong. Albatros vocht zich echter terug tot een gelijke stand van 2-2. Vlak voor het einde van de wedstrijd wist Merwede de korf helaas nog een keer te raken, 3-2.

Op zaterdag 23 maart zal Albatros B1 vanwege het behaalde kampioenschap meedoen aan het kampioenschap van Nederland voor districts B1-teams. Dit zal plaatsvinden in de Diekmanhal in Enschede. 

Lees meer over:

albatros
Deel dit bericht met je vrienden!