vrijdag 22 januari 2021

Alles over Zwijndrecht

1ste kwalificatiewedstrijd turnen en gymnastiek

12 maart 2013

ZWIJNDRECHT -  Zondag vond in Tilburg de 1ste kwalificatiewedstrijd individueel turnen voor de meisjes uit de talentendivisie plaats. De Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O was hierbij vertegenwoordigd in de jeugd- en de instapklasse..

In de jeugdklasse turnde Naomi Visser een succesvolle wedstrijd. Zij wist met 47,225 pnt. het zilver voor zich op te eisen. Op spong werd zij eerste, op balk tweede en op brug en vloer derde.

Fay Boorsma liet zich in deze categorie het brons omhangen. Haar score bedroeg 43,100 pnt. Faye eindigde op brug als tweede en op sprong en balk als derde.

Esmé van Geldorp bond de strijd aan bij de pupillen. Met een puntentotaal van 38,559 pnt. kwam zij uit op de veertiende plaats.

 

In de aanloop naar het Nederlands kampioenschap hebben de meisjes uit de B-lijn van de afdeling ritmische gymnastiek van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O deelgenomen aan de in Nieuwengein georganiseerde 1ste plaatsingswedstrijd.

In de categorie 2B individueel wist Cynthia Bezemer met een puntentotaal van 15,800 het brons voor zich op te eisen op de voet gevolgd door haar clubgenote Isa van Andel die met 15,150 punten de vierde plaats bezette. Céline van Wassenhoven werd in deze categorie elfde. Haar score kwam uit op 14,250 nt. In de klasse 3B noteerde Fenne Dijkstra een achtste plaats en Tessa de Vroomen een negende plaats.

Bij de duo-optredens pakte het koppel Ji-lan van Andel en Faja van Berkel met hun touwoefening knap het goud. Hun compositie werd gewaardeerd met 10.300 pnt. Met hun hoepeloefening eindigden zij met 9,350 pnt. op de vijfde plaats.

Lees meer over:

gymnastiek turning
Deel dit bericht met je vrienden!