woensdag 8 december 2021

Alles over Zwijndrecht

Restaurant 'Kade 100' opgeschrikt door brandstichting

1 maart 2013

ZWIJNDRECHT - In de vroege uren van donderdag 28 februari werd Frank Callaars, de eigenaar van restaurant 'Kade 100', onder de Zwijndrechtse Brug, uit zijn bed gebeld. Er werd een inbraak in zijn restaurant aan de Scheepmakerij gemeld.

Maar toen men ter plekke kwam, bleek het nog veel erger: De feestzaal in de kelder van het restaurant stond in lichterlaaie. Gelukkig kon de snel ter plekke zijnde brandweer de schade nog beperken, maar een groot gedeelte van de feestzaal is verwoest.

Inmiddels zijn de beelden van de beveiligingscamera’s bekeken, en daarop is te zien hoe drie mannen, met capuchons de feestzaal in brand staken. De feestzaal was niet hun enige doel, want ook in het restaurant op begane grond is veel benzine ontdekt. Gelukkig heeft de onverwachte komst van de huismeester er voor gezorgd dat de brandstichters op de vlucht sloegen, voordat ze het restaurant ook in brand konden steken.

Wat de reden van deze brandstichting kan zijn, is tot nu toe onbekend. Wanneer het restaurant zijn deuren weer kan openen is ook nog niet te zeggen, want alles wat niet in brand gestaan heeft is met een enorme laag roet bedekt.

Zelfs de kantoorpanden boven het restaurant hebben schade opgelopen. Opruim- en herstelwerkzaamheden gaan zo snel mogelijk beginnen, en Frank Callaars hoopt het restaurant en de feestzaal zo snel mogelijk weer te kunnen openen.

   

Lees meer over:

brandstichting scheepmakerij
Deel dit bericht met je vrienden!