vrijdag 22 januari 2021

Alles over Zwijndrecht

Resultaten van de eerste EK-kwalificatie en het Sidijk Gymnastics Tournament

25 februari 2013

ZWIJNDRECHT -  De herenselectie van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O heeft bij het in Heerenveen georganiseerde Sidijk Gymnastics Tournament, wat tevens als eerste EK-kwalificatiewedstrijd was aangemerkt, uitstekend zaken gedaan. Bart Deurloo kwam met 84,750 punten als winnaar uit deze eerste EK-kwalificatie. Hij realiseerde hierbij hoge scores op de onderdelen sprong en rek (beiden 15,050) en voltige 14,050. Zijn ploeggenoot Anthony van Assche pakte met 83,250 pnt. het zilver met fraaie scores op voltige (14,050) en op ringen (14.700). Karl Kosztka eindigde op de vijfde plaats met 78,600 punten en Boudewijn de Vries werd zevende met 78,150 punten.

Ook in de jeugdcategorieën overheerste de Zwijndrechtse turnclub. Bij de instappers was het Jordi Hagenaar die met overmacht het goud voor zich opeiste. Zijn score kwam uit op 112,499 pnt. Bij de pupillen was het erepodium een O & O-onderonsje. Martin Mange werd met 101,083 punten eerste, Luuk Huernink tweede en Wesley de Haas derde.

Jelle van Leeuwen voerde bij de Junioren-I met 71,767 pnt. de lijst aan met in zijn kielzog Thijs Oosterling die zich in deze categorie de tweede plaats toe eigende . De derde plaats van Sjoerd van Veldhuizen in de jeugdklasse maakte het mannendeel compleet.

Ook bij de meisjes had O & O binnen dit toernooi haar succes. In de jeugdcategorie N1 wist Naomi Visser met overtuiging en een ruime voorsprong op nummer twee het goud te veroveren. Zij turnde een knappe score van 49,150 punten bijeen.

Lees meer over:

gymnastiek
Deel dit bericht met je vrienden!