Handbaltak sv Conventus viert jeugdkampioenschappen D1 en Heren-A

17 februari 2013

ZWIJNDRECHT -  De handbaltak van sv Conventus stond afgelopen weekend in het teken het vieren van jeugdkampioenschappen. Op zaterdag beet het D1-jeugdteam de spits af door zich als eerste tot kampioen te kronen, waarna de Heren A-jeugd dit voorbeeld op zondag volgde.

Ondanks dat de wedstrijd al om 9:00 uur begon, was de Develsteinhal al volledig volgelopen met publiek voor de kampioenswedstrijd van D1. Het team hoopte het voorbeeld van Conventus’ Korfbal D1-team te volgen, dat een week eerder eveneens kampioen was geworden. Gespannen door alle publiciteit begon het team de wedstrijd tegen De Meeuwen rustig, met een nipte 4 – 2 voorsprong in de rust. Maar na aanwijzingen van coaches Petra, Brian en trainster Miranda bewees het team in de tweede helft de terechte ongeslagen kampioen te zijn door de nipte voorsprong tot een 15 – 3 overwinning uit te breiden! Het kampioenschap werd vervolgens dan ook uitgebreid gevierd met bekers, limonade en patat… en dat voor 10 uur in de ochtend!

Een dag later ging alle aandacht uit naar de Heren A-jeugd, dat na zes overwinningen en één gelijkspel het kampioenschap met nog één wedstrijd te gaan veilig konden stellen. Waar het jongere D1-team een hele helft nodig had om over de zenuwen heen te komen, duurde dit het team uit de oudste jeugdcategorie slechts een paar minuten en begon de wedstrijd tegen ETC indrukwekkend sterk. Al na een kwartier speeltijd had het team van trainers/coaches Rogier van Toorn en Corinne de Rooij een gat van tien punten geslagen, zodat het team het iets rustiger aan kon doen. Desondanks groeide de voorsprong gestaag door en eindigde de strijd na zestig minuten speeltijd in een dominante 34 – 13 overwinning. Ook deze overwinning werd uitgebreid gevierd, maar dan met champagne in plaats van limonade.