zondag 11 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Sterke eerste helft brengt handbaldames sv Conventus de overwinning op EHC

10 februari 2013

ZWIJNDRECHT -  Een eerste helft waarin het eerste damesteam van sv Conventus een dominante rol speelde heeft het team de overwinning op EHC opgeleverd. Ondanks dat het team van trainer/coach Connie van der Hoorn in de tweede helft vier punten voorsprong inleverde, pakte het team na zestig minuten speeltijd de volle kampioenschapspunten.

In EHC trof Conventus een tegenstander van gelijk formaat, ondanks dat het team uit Leidschendam wel twee posities boven Conventus in het kampioenschap stond. Dit zou echter niet uit de eerste helft blijken; al binnen tien minuten pakte het thuisspelende Conventus een 6 – 1 voorsprong, welke het team door goed samen te spelen uit wist te breiden tot een 12 – 5 ruststand.

 

Met het beginsignaal van de tweede helft veranderde ook direct het speelbeeld, waarbij de Zwijndrechtse nauwelijks wisten te scoren, terwijl de een zwakke verdediging de tegenstander wel de mogelijkheid bood. Ondanks bijzonder sterk keepwerk van Conventus keepster Chantal Buster, wist EHC het gat met de in geel/zwart spelende dames vrijwel volledig te dichten. Een tumultueuze eindfase, waarin beide kanten veelvuldig gestraft werden, bracht Conventus weer op twee punten voorsprong. Uiteindelijk stond er een 17 – 15 stand op het scorebord toen de scheidsrechter affloot, waarmee het team de derde zege in vijf wedstrijden pakte.

 

Ook het tweede herenteam deed afgelopen zondag goede zaken door directe concurrent DES’72 met 30 – 27 te verslaan, waarmee een zesde zege op rij een feit was. Conventus Heren 1 kwam afgelopen weekend niet in actie.

Lees meer over:

korfbal conventus
Deel dit bericht met je vrienden!