zondag 11 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Albatros wint topper tegen Swift

4 februari 2013 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Albatros heeft de topper tegen het Middelburgse Swift gewonnen en zo een grote stap gezet op weg naar het kampioenschap.  In de volle Develsteinhal nam Albatros een ruime voorsprong van 6-1 maar net na rust was het verschil geslonken naar drie (10-7). 

Swift bleef geduldig zoeken  naar de kansen en Albatros nam zich voor telkens mee te blijven scoren met de Zeeuwen. Dat ging goed tot 19-15, maar toen werd Albatros toch wat slordiger en bleven de doelpunten aan Zwijndrechtse kant uit.  Bij 19-17 brak een spannende slotfase aan waarbij Swift zich met nog éen minuut te spelen naast Albatros hees. Door een overtreding mocht aanvoerder Leon Teunissen nog één keer plaats nemen op de vrije balplaats en zijn zesde treffer bleek de winnende en was de aanleiding voor een gezellig Albatrosfeest.
 
Volgende week staat de lastige uitwedstrijd bij Meervogels op het programma, maar Albatros zal zich met de titel binnen handbereik de kaas niet meer van het brood laten eten.
 
Albatros 2 en A1 speelden zich bijna in veilige haven door de winst op de concurrenten van Swift.  Bij het 2e prijkte een 7-6 ruststand op het scorebord, maar toen gaf de thuisploeg even gas en liep weg naar 11-6. Het gaatje kon niet meer gedicht worden en de ploeg van Patrick van der Lijke is nu bijna zeker van lijfsbehoud.
 
A1 speelde een goede partij tegen de oranje zwarten en wist de minimale voorsprong met 17-16 over de streep te trekken.  Een geweldige afvang stond aan de basis van deze winstpartij waardoor de Albatrossers veelvuldig konden schieten.
 
A2 verloor de belangrijke wedstrijd tegen Oranje Wit A2 met 13-14 waardoor er nu alsnog een hele spannende slotfase in hun poule aanbreekt. Albatros heeft nog slechts één punt voorsprong op de Dordtse ploeg en op IJsselvogels A2 waartegen nog een uitwedstrijd gespeeld moet worden.
Albatros 4 won met 17-14 van KCR 4 en is heel stiekem omhoog geklommen naar de eerste plaats in hun poule.
 
B1 wordt geteisterd door blessures, maar ODO B1 kon het niet bolwerken: 15-11. B2 won de belangrijke uitwedstrijd bij Vriendenschaar B2 met 3-7, maar C3 kon het niet bolwerken tegen WION C1 en kan het kampioenschap wellicht vergeten.
 
F1 en F2 zetten de concurrentie van Vitesse op hun nummer met respectievelijk 3-10 en 3-7
 

Lees meer over:

albatros handbal
Deel dit bericht met je vrienden!