Goede tweede helft handbaldames sv Conventus helaas onvoldoende voor overwinning

04 februari 2013 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Een tweede helft waarin de handbaldames van sv Conventus sterker waren dan tegenstander Hermes heeft niet doen voorkomen dat het team met een verschil van zeven punten heeft verloren. Een pechvolle eerste helft had het team al te ver op achterstand gezet. Ook het eerste herenteam van de Zwijndrechtse club kon niet winnen, het verloor in Voorschoten van HVV.

Twee weken na de verrassende overwinning op de ongeslagen koploper Hercules, had het damesteam van Conventus opnieuw een kampioenschapskandidaat als tegenstander: Hermes. Het team was zelf echter licht gehavend door een geblesseerde Barbara van der Hoorn, terwijl door een tekort bij het tweede team drie speelsters zelfs twee wedstrijden moesten spelen. Ondanks dat Conventus niet veel onderdeed voor de tegenstander, had het team in de eerste helft veelvuldig pech met de afrondingen, terwijl de keepster van Hermes eveneens veel ballen goed wist te pakken. Het gat liep hierdoor snel op tot 13 -  5 in de rust. Na een ‘peptalk’ van coach Connie van der Hoorn keerde het team sterk terug en wist de tweede helft zelfs met 9 – 10 te winnen! Dit maakte de achterstand van de eerste helft echter onvoldoende goed, waardoor er met 22 – 15 een ruim verlies op het scorebord stond.

Voor de handbalheren stond er zondag een wedstrijd in Voorschoten op het programma, waar het team HVV trof. Opvallend voor deze wedstrijd was een rentree van A-jeugdspeler Stefan Roos in de selectie van coach Hans van der Wiel. In een uiterst sportieve wedstrijd toonde Conventus zeker geen slecht spel, maar al snel bleek er een duidelijk krachtsverschil tussen beide partijen te bestaan, in het nadeel van Conventus. Na in de rust met 17 – 12 achter te hebben gestaan, wist HVV ook in de tweede helft vijf punten meer dan Conventus te scoren, met een 34 – 24 eindstand als resultaat.

De tweede teams presteerden zondag aanzienlijk beter. Het tweede damesteam won in een wedstrijd met opvallend weinig doelpunten met 6 – 7, het tweede herenteam pakte de vijfde overwinning op rij door Snelwiek met 22 – 25 te verslaan.