Handbaldames sv Conventus komen één punt tekort op Snelwiek

28 januari 2013 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus zijn afgelopen zondag één punt tekort gekomen om gelijk te spelen tegen het Rotterdamse Snelwiek. Na twee maal op rij met één punt verschil te hebben gewonnen, kwam het team dit keer opnieuw dichtbij, maar een schot op de lat in de slotseconde voorkwam een gelijkspel. Het eerste herenteam speelde eveneens tegen dezelfde club, maar kon weinig inbrengen tegen de kampioenschap kandidaat en verloor met een ruim verschil.

De handbaldames begonnen de wedstrijd met een relatief fitte selectie. Dit vertaalde zich in een goede start van de wedstrijd, waarin Conventus direct een voorsprong kon nemen. Het team kon de goede start echter geen goed gevolg geven, waarna de tegenstandster weer langszij kon komen en zelfs een 6 – 8 de rust in ging. Na de rust zakte de Zwijndrechtse verdediging echter volledig in, wat Snelwiek de mogelijkheid gaf om de voorsprong uit te bouwen tot vijf punten. Halverwege de tweede helft hervond Conventus zich echter weer en kon het gat volledig dichten. Waar het team de vorige twee wedstrijden het hoofd koel hield en met één punt verschil kon winnen, ontstond dit keer paniek en kwam het team weer op achterstand. Een schot op het doel in de laatste seconde door Chantal Klootwijk kon een gelijkspel nog veiligstellen, maar eindigde op de lat. Na 60 minuten speeltijd eindigde de spannende strijd in een 17-18 nederlaag.

Conventus Heren 1 speelde zondag eveneens tegen Snelwiek, in de Hoofdklasse D één van de kanshebbers op het kampioenschap en een team waar zelfs vijf ex-eredivisie spelers spelen. Vanaf de openingsminuten was al duidelijk dat Conventus weinig kans zou hebben tegen de Rotterdamse tegenstander. Twee maal tien minuten kon Conventus de tegenstander redelijk volgen, maar zag in de overige veertig minuten speeltijd het gat oplopen tot een 19 – 42 nederlaag.

Conventus Dames 2 verloren zondag eveneens, HVOS was met 6 – 16 te sterk voor de in geel/zwart spelende dames. Het tweede herenteam presteerde beter door na een spannende wedstrijd met 23 – 22 van HVOS te winnen.