zondag 27 september 2020

Alles over Zwijndrecht

Spoedeisende Hulp in Zwijndrecht per 4 maart niet meer geopend buiten kantooruren

24 januari 2013

ZWIJNDRECHT / HENDRIK-IDO-AMBACHT - Het Albert Schweitzer ziekenhuis gaat de komende maanden de zorg op een nieuwe manier over zijn locaties verdelen. Daarbij krijgt Zwijndrecht vanaf maart de operaties uit Sliedrecht erbij, omdat het op termijn onbetaalbaar is om overal te blijven opereren. Zwijndrecht wordt vooral een centrum voor 'planbare' operaties tijdens kantooruren, dat zijn dus operaties waarvan al langer van tevoren vaststaat dat ze worden uitgevoerd (denk aan een nieuwe knie of heup). Dordwijk wordt het centrum voor alle acute en risicovollere ingrepen.

In het kader van deze herschikking, is per 4 maart a.s. de Spoedeisende Hulp in Zwijndrecht niet meer geopend buiten kantooruren. Patiënten kunnen dan terecht op Dordwijk, waar ze eerst door de regionale huisartsenpost worden gezien. Overdag is er op Zwijndrecht nog wel Spoedeisende Hulp, maar alléén op verwijzing van de huisarts. Uit eigen beweging naar de afdeling komen, kan dus niet meer. De reden hiervoor is dat veel patiënten anders onnodig gebruik maken van de veel duurdere ziekenhuiszorg. Het ziekenhuis voert vóór 4 maart een publiciteitscampagne om inwoners van Zwijndrecht en H.I.Ambacht hierop te wijzen.

Deel dit bericht met je vrienden!