dinsdag 20 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Nieuw rioolgemaal in Heerjansdam

17 december 2012

HEERJANSDAM - Op zaterdag 15 december heeft wethouder Henk Mirck (Openbare Ruimte) het nieuwe rioolgemaal aan De Manning officieel in gebruik genomen. Hiermee is de eerste fase van de grootschalige rioolvervanging en het vervangen van het rioolgemaal een feit.

 
Meerjaren project
Dit jaar is gestart met grootschalige onderhoudswerkzaamheden in Heerjansdam. Naast het vervangen van riolering, worden door Eneco en Evides ook de kabels en leidingen vervangen. Allemaal ingrijpende gebeurtenissen die meerdere jaren duren.
 
Toekomst bestendig
Het rioolstelsel in de omgeving van De Manning is toe aan groot onderhoud en op veel plaatsten moet de diameter vergroot worden om beter voorbereid te zijn op extreem weer. In 2012 zijn in delen van De Manning, ds. J.A. Visserstraat, Burg. G.H. Dercksenstraat en de Nijverheidsstraat de riolering vervangen en vergroot. Dit in combinatie met het nieuwe gemaal (wat twee verouderde gemalen vervangt) maakt dat de riolering in dit deel van Heerjansdam op de toekomst is voorbereid.
 
In 2013 gaan de Eneco en Evides verder met het vervangen van kabels en leidingen. In 2014 gaat de gemeente verder met rioolvervanging en herinrichting van de bestrating.
Deel dit bericht met je vrienden!