zondag 11 april 2021

Alles over Zwijndrecht

O & O worldcup in Stuttgart

3 december 2012 (door Ad van Herk)

ZWIJNDRECHT - Voorbije weekend hebben de O & O-turners  Bart Deurloo, Melvin Ornek en Boudewijn de Vries deelgenomen aan de in Stuttgart gehouden EnBW Turn-Worldcup. Tezamen met Glen Smink van PAX-Haarlemmermeer vormden zij het nationale team dat streed om de DTB-Pokal.
Het betrof een kwalificatie tussen tien landenteams, allemaal bestaande uit vier turners. De beste twee resultaten telden mee voor de eindscore. De beste vier ploegen kwamen uit in de finale.

Melvin en Boudewijn waren op het aller laatste moment toegevoegd als gevolg van het afmelden van de door blessures geplaagde turners Anthony van Assche (O & O-Zwijndrecht) en Jorian Ilbrink (Flikflak-Den Bosch).

Het Nederlandteam turnde 165,950 pnt. bijeen en eindigde als negende in het eindklassement.  Japan werd uiteindelijk in de finale eerste, Rusland werd tweede en de derde plaats werd bezet door Engeland en de vierde plaats was Brazilië.

Individueel kwamen onze turners niet op alle toestellen tot een optimale prestatie. Wel viel het optreden van Bart Deurloo aan  het rek weer op. Met 14,700 pnt. bezette hij op dit onderdeel de zesde plaats.

Lees meer over:

turnen o en o
Deel dit bericht met je vrienden!